Du är här:Hem Färdmål Västindien Bransons nya glidare under vatten

Bransons nya glidare under vatten

Miljardären Richard Branson har köpt en undervattensfarkost till sitt ställe Necker Island i Västindien. Den går att chartra för 175 000 kronor per vecka, förutsatt att man hyr hans katamaran Necker Belle för veckopriset 600 000 kronor.

Deep Flight Merlin är en undervattensfarkost för upp till tre personer från tillverkaren Hawkes Ocean Technologies. Priset lär ligga runt fem miljoner kronor.Deep Flight Merlin heter som sagt farkosten, men Richard har döpt sin till Necker Nymph.

Den är 4,5 meter lång och väger 750 kg. Med hjälp av litiumbatterier och sex stycken 80 cf dykarflaskor så ska passagerare kunna uppleva upp till 5 timmar under vattnet, dock med ett maximalt djup av 40 m.

Farkosten klassas inte som en riktig u-båt eftersom gästerna andas via aggregat. Den gör 2 till 5 knop och enligt ett pressmeddelande utlovas turer förbi gamla vrak och möjlighet att åka omkring bland delfiner.

Necker Nymph har hemmahamn vid Bransons lyxställe vid Brittiska Jungrfuöarna, Västindien.

Där ligger även den stora cruising-katamaranen Necker Belle.Tanken är att gäster med tjock plånbok ska kunna njuta av lyxvillan på ön, ta små segelturer med katamaranen och sen om någon vill, glida ner i sätet på Necker Nymph och upptäcka undervattensvärlden.


Från och med den 20 februari går det bra att boka Necker Nymph. Då är den planerad att levereras till Necker Island. Hur mycket det kostar att bo där i en vecka framgår inte av pressmeddelandet.

I början av december 2009 presenterade Richard Branson en annan av sina spektakulära farkoster. Då premiärvisades Spaceship Two. Rymdplanet som ska erbjuda passagerartrafik till rymden med start 2011. En biljett för en knappt tre timmar lång rymdfärd kostar 1,4 miljoner kronor. Men då garanteras omkring fem minuter i tyngdlöshet.

Källa: Ny Teknik och Dykarna.nu.

Publicerades: 2010-02-05

Skriv ut