Fartyget loss men tusentals djur kan ha tagit skada

Anders Nilsson

Efter en vecka i sanddynerna lyckades man med hjälp av tidvattnet baxa loss Ever Given som nu kan fortsätta resan genom Suezkanalen.

Fartyget kommer att göra ett uppehåll för en teknisk undersökning vid Bittersjöarna i kanalen. Men 400 fartyg som köat en vecka kan nu lätta ankar.

Efterspelet kommer inte bara att handla om ekonomiska konsekvenser. Sannolikt kommer debatten att fortsätta om den sårbara världshandeln, men fokus kommer även att riktas på djurhantering.

Det sägs att många tusentals utsatts för minst sagt otrevliga levnadsförhållanden i samband med denna händelse. Djurrättsorganisationer världen över kräver nu hårdare regler och förbud mot djurtransporter till sjöss.

Foto: Suez Canal Authority.

Suez canal ship

Relaterade artiklar

Tralgränsen flyttar till 12 sjömil.

Trålgränsen flyttas – glädjande besked för sportfisket

General Motors satsar på elsnurror ihop med Pure Watercraft.

General Motors miljardsatsar på elmotorer till båtar

Test av aluminiumbåten och sportbåten Anytec A21

Anytec A21 – första intrycken från testen

Beluga24.1

Beluga 24 – foilande eldriven färja snart redo för Stockholm

Visa 2 kommentarer

2 kommentarer till “Fartyget loss men tusentals djur kan ha tagit skada”

  1. ”Det sägs….” och sedan en mening.

    Jag hade hoppats på lite mer information om ett ämne som gjorde mig intresserad bog för att klicka på rubriken. Kul att ni hittar nya infallsvinklar på annars så uttjatade artiklar om att fartyget är fast och hur mycket det kostar per dygn men….

    Svara
    • Hej Gustav. Jag har arbetat med att frakta containers i 30 år och aldrig varit med om att man har djur i containers. Man kommer inte åt containrarna när dom står på fartyget.

      Svara

Lämna en kommentar