Fartyget loss men tusentals djur kan ha tagit skada

Anders Nilsson

Anders Nilsson

Efter en vecka i sanddynerna lyckades man med hjälp av tidvattnet baxa loss Ever Given som nu kan fortsätta resan genom Suezkanalen.

Fartyget kommer att göra ett uppehåll för en teknisk undersökning vid Bittersjöarna i kanalen. Men 400 fartyg som köat en vecka kan nu lätta ankar.

Efterspelet kommer inte bara att handla om ekonomiska konsekvenser. Sannolikt kommer debatten att fortsätta om den sårbara världshandeln, men fokus kommer även att riktas på djurhantering.

Det sägs att många tusentals utsatts för minst sagt otrevliga levnadsförhållanden i samband med denna händelse. Djurrättsorganisationer världen över kräver nu hårdare regler och förbud mot djurtransporter till sjöss.

Foto: Suez Canal Authority.

Suez canal ship

Relaterade artiklar

Superladdare från BKK/Plug

Nu byggs Nordens första marina nätverk för snabbladdning

Stridbat

Äntligen – nu kan man starta en egen flotta med stridsbåtar!

U-kajak

U-kajak för en miljon kronor stridsberedd i Vaxholm!

KungsholmenA-scaled-e1618408327930

Nu är det bevisat – nöden har lag!

Visa 2 kommentarer

2 kommentarer till “Fartyget loss men tusentals djur kan ha tagit skada”

  1. ”Det sägs….” och sedan en mening.

    Jag hade hoppats på lite mer information om ett ämne som gjorde mig intresserad bog för att klicka på rubriken. Kul att ni hittar nya infallsvinklar på annars så uttjatade artiklar om att fartyget är fast och hur mycket det kostar per dygn men….

    Svara
    • Hej Gustav. Jag har arbetat med att frakta containers i 30 år och aldrig varit med om att man har djur i containers. Man kommer inte åt containrarna när dom står på fartyget.

      Svara

Lämna en kommentar