Fartygskrock och kapsejsning på Östersjön

Elias Johansson

Det danska fraktfartyget Karin Hoej har krockat och kapsejsat. I natt, närmare bestämt klockan 03.30, ska två fartyg ha krockat mellan Ystad och Bornholm varav det ena ska ha kapsejsat.

Skrik från vattnet, saknade personer och läckande olja. Det är inga roliga scener som utspelar sig på Östersjön. Enligt uppgift ska brittiska Scot Carrier och danska Karin Hoej (bilden ovan) ha krockat varav den senare ska ha kapsejsat.

Liv går först

– Vi vet inte vad som har hänt ännu. Ett av fartygen har kapsejsat och ligger upp och ner, säger Jonas Franzen, kommunikationschef på Sjöfartsverket till Expressen.se/Kvällsposten och tillägger:
– Prioriteringen är att rädda liv.

Samtidigt rapporteras det om saknade personer, oklart hur många, då man inte vet hur många personer som befann sig på det danska fartyget som bogseras till Sandhammaren.

Kritiskt läge

Vid 9-tiden idag hade fortfarande ingen person hittats i vattnet och läget är förstås kritiskt med tanke på vattentemperaturen som bara uppgår till ett par grader.

Räddningsbåtar samt helikoptrar såväl från Danmark som Sverige deltar i räddningsinsatsen och Hamnen återkommer med uppdateringar. Läs den uppdaterade artikeln här!

Se också:
Fartygsbranden – riskfylld bogsering påbörjas 

Det danska fraktfartyget Karin Hoej har krockat och kapsejsat.

Relaterade artiklar

Kranbil_krasch–sjosattning

Sjösättning – kranbil välte och skadade segelbåt

Marine_Traffic_SHANGHAI

Tusentals fraktfartyg fast i sjötrafik-kaos

Vagen_till_renare_sjofart

Fraktfartygens väg mot en renare sjöfart

Eya_Guezguez_jolleolycka_2

Sjuttonårig olympier död i tragisk jolleolycka

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar