Fartygskrocken – misstänkt fylleri och vållande till annans död

Elias Johansson Rimsby

SSRS-assisterar_fartygskrock Fartygsolyckan under natten till måndagen verkar ta en skandalartad vändning då två personer misstänks för bland annat grovt sjöfylleri och grovt vållande till annans död.

Det var under natten till måndagen, närmare bestämt vid 03.30-tiden som ett brittiskt och ett danskt fartyg krockade mellan Ystad och Bornholm. Danska Karin Høj var på väg från Södertälje till Nykøbing Falster och Brittiska Scot Carrier var på väg från lettiska Salacgrīva till Montrose i Storbritannien.

Se också:
Fartygskrock och kapsejsning på Östersjön

Nu misstänks två personer på det brittiska fartyget för bland annat vållande till annans död och grovt sjöfylleri. För det senare krävs minst en promille i blodet.

Misstanke om grovt sjöfylleri

– Vi har fått ett positivt utslag i våra instrument som visar att en eller flera har varit påverkade ombord på det brittiska fartyget. Misstanken gäller grovt sjöfylleri, säger Kustbevakningens kommunikatör Valdemar Lindekrantz till Aftonbladet.

En död – en saknad

På det danska fartyget har en person hittats död ombord sedan räddningsdykare har sökt igenom fartyget två gånger. Den andra besättningsmedlemmen som ska ha funnits med ombord vid olyckan saknas fortfarande.

Skrapmärken på kölen

Enligt uppgift syns också tydliga skrapmärken på det danska fartyget som kapsejsade vid olyckstillfället. Något som tyder på att fartyget inte bara krockade med – utan också kördes över av – brittiska Scot Carrier.

Foto: Johan Mårtensson/Sjöräddningssällskapet

SSRS-assisterar_fartygskrock

Relaterade artiklar

Kustbevakningen_sjofylleri_1

Sjöfylleri – utökade kontroller hela veckan

SailGP_krock_Ben Ainslie

SailGP – Sir Ben Ainslie i dramatisk krasch

Det danska fraktfartyget Karin Hoej har krockat och kapsejsat.

Fartygskrock och kapsejsning på Östersjön

KrockIngang

Krocktest i 20 knop med brutala konsekvenser

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar