Fler bojar för miljövänlig och säker förtöjning

Svenska Sjö Båtförsäkringar ingår samarbete med Svenska Kryssarklubben och erbjuder gratis medlemskap och fri tillgång till 245 ankringsbojar. 

– Våra blå bojar är populära och vi är jätteglada för vårt samarbete med Svenska Sjö, som innebär ett tillskott av fem nya bojar redan till denna sommar, säger Fredrik Norén, generalsekreterare för Svenska Kryssarklubben.

Bättre med boj – för miljön

Genom att förtöja vid en boj, istället för att kasta ankare, bidrar du till att skydda bottenväxande arter såsom ålgräs och förhindra ankringsskador på botten.

Gratis att bli medlem – gratis att använda bojarna

– Vi värdesätter vårt samarbete med Kryssarklubben mycket högt, och vi delar en ambition att bidra till att berika det svenska båtlivet på olika sätt. Just i år har vi fokuserat på att stödja Kryssarklubben i deras arbete att utöka antalet bojar och är glada att kunna erbjuda våra egna försäkringstagare möjlighet att upptäcka fördelarna med ett medlemskap i Kryssarklubben, vilket bland annat innebär tillgång till dessa bojar, säger Per Nikolausson, VD på Svenska Sjö.

I inslaget ovan berättar Hamnens reportrar mer om de 240 bojarna som finns att tillgå längs Sveriges kuster. Och snart kommer alltså fem bojar till!

Videobilder på ankring: Fredrik Bergström.
Stillbild på Hallberg-Rassy: Kay Kjellgard.

Kryssarklubben ankring

Relaterade artiklar

bloggare_Yrvind_YrvindAnkring_Ingang_yrvinds_verkstad-badplattform_puffbild-hamnen

Yrvinds verkstad – konsten att ankra rätt

kunskap_sjomanskap_StormSkip_Skip_Novak_fix

Skip Novaks stormskola – nyttja jollen till max

Tibnor - Kryssarklubbens gamla skolfartyg

Kryssarklubbens vackra skolfartyg seglar igen

Kryssarklubben

Kryssarklubbens styrelse tvingades avgå

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar