Från jordfäst vrak till blänkande klassiker!

Från jordfäst vrak till blänkande klassiker!

Gustav Morin

Med enkla medel och på kort tid går det att fixa riktiga skräphögar till fullt fungerade fritidsbåtar. Här får vi följa när en amatör förvandlar sitt fynd.

Efter sex års dvala på land var motorn var fast förankrad i marken och båten täckt av smuts och fylld av löv, maskar och jord. Ägaren hörde av sig till Youtube-kometen Jacqueline efter att ha sett tittarsuccén när han gör iordning en gammal walkaround-båt som förvandlas från skrot till ögonbrynshöjare.

Han tyckte att även den här gamla båten förtjänade ett bättre öde än att ruttna i en trädgård.

Jacqueline var inte sen att nappa. Han prutade ner vraket till 1 400 dollar och satte igång ett förvandlingsarbete som skulle pågå i två veckor.

Bland annat rev han ut inredningen, målade om och bytte dynor. På funktionsfronten bytte han olja i drevet samt impeller. Störst skillnad visuellt gjorde den rejäla rensningen av smuts.

Genom en relativt kort men intensiv arbetsinsats förvandlas båten från skräphög till något som fungerar och ser riktigt bra ut.

Motorn verkar också fungera fint men det är slående uppenbart att det aldrig går att tvätta eller renovera bort oljudet och den ojämna gången från en gammal två-taktare.

Se också: 
From trash to gold Ett tidigare projekt där Jacqueline förvandlar från en moss- och algklädd sunkbåt till en skinande klassiker – på två dagar. 

Bertram before and after logo Missa inte Hamnen.ses egen gör-det-själv-serie med 26 videor där vi förvandlar ett vrak till vrålåk!

Gustav Morin

kunskap_gor-det-sjalv_2019_Transformation_DIY_Transformation_Diy

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Bayliner_2655_inledningsbild

Elkonvertering i Bayliner – ut med V8:an och in med eldrift!

Renovering_tvåtakts_utombordare

Renovering – så skrämmer de liv i en skrotfärdig snurra

Mini_musskelbat_inledningsbild

Gammal E-jolle förvandlades till eldriven muskelbåt för barn

Gor_det_sjalv_Flexiteek

Flexiteek – så lägger du ett nytt, snyggt och praktiskt båtdäck