Från jordfäst vrak till blänkande klassiker!

Gustav Morin

Med enkla medel och på kort tid går det att fixa riktiga skräphögar till fullt fungerade fritidsbåtar. Här får vi följa när en amatör förvandlar sitt fynd.

Efter sex års dvala på land var motorn var fast förankrad i marken och båten täckt av smuts och fylld av löv, maskar och jord. Ägaren hörde av sig till Youtube-kometen Jacqueline efter att ha sett tittarsuccén när han gör iordning en gammal walkaround-båt som förvandlas från skrot till ögonbrynshöjare.

Han tyckte att även den här gamla båten förtjänade ett bättre öde än att ruttna i en trädgård.

Jacqueline var inte sen att nappa. Han prutade ner vraket till 1 400 dollar och satte igång ett förvandlingsarbete som skulle pågå i två veckor.

Bland annat rev han ut inredningen, målade om och bytte dynor. På funktionsfronten bytte han olja i drevet samt impeller. Störst skillnad visuellt gjorde den rejäla rensningen av smuts.

Genom en relativt kort men intensiv arbetsinsats förvandlas båten från skräphög till något som fungerar och ser riktigt bra ut.

Motorn verkar också fungera fint men det är slående uppenbart att det aldrig går att tvätta eller renovera bort oljudet och den ojämna gången från en gammal två-taktare.

Se också: 
From trash to gold Ett tidigare projekt där Jacqueline förvandlar från en moss- och algklädd sunkbåt till en skinande klassiker – på två dagar. 

Bertram before and after logo Missa inte Hamnen.ses egen gör-det-själv-serie med 26 videor där vi förvandlar ett vrak till vrålåk!

kunskap_gor-det-sjalv_2019_Transformation_DIY_Transformation_Diy

Relaterade artiklar

Jetbat_mini

Stolleprov – liten båt men desto större motor

Hembyggd-eldriven-utombordare

Hemmameck – trasig motorsåg förvandlas till elsnurra

Bygger-egen-skuta-pa-tomten

Otroligt hemmabygge – 74 fot av solid livsglädje!

OE_32_Beppe_Backlund

Beppe och Lena byggde om sin drömbåt med egna händer

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar