Fritidsdykare hittade hasch i Mälaren för 400 000 kronor

Fritidsdykare hittade hasch i Mälaren för 400 000 kronor

Elias Johansson Rimsby

Rena_Malaren_dykare En stor låda med hasch till ett värde av 400 000 kronor. Det var bara en del av det som den ideella organisationen Rena Mälaren fiskade upp i helgen.

Bilvrak, mopeder, cyklar, toalettstolar, batterier, tv-apparater och en oändlig mängd med plast. Det är bara några exempel på allt det skräp som den ideella organisationen Rena Mälaren, med miljöhjälten Fredrik Johansson i spetsen, har bärgat ur Mälaren sedan starten 2019. Totalt handlar det om 32 ton båt-/bilbatterier, 34 ton elsparkcyklar och 252 ton övriga sopar.

Mer om Rena Mälaren:
De har kånkat upp sju ton båtbatterier från Mälarens botten
Jävlabocken – miljövidrig ända ut i klövarna!

Igår gjorde man dock ett fynd av det mer udda slaget i Pampas, Solna, då man stötte på en låda med hasch till ett uppskattat värde av cirka 400 000 kronor.

Bilar, mopeder, batterier och inte minst – en stor låda med hasch var bara en liten del av helgens fynd vid Pampas i Solna.

– Min teori är att man helt enkelt har valt sjöbotten som ett säkert förvaringsställe och att man hade tänkt att plocka upp haschet vid ett senare tillfälle, säger Fredrik Johansson.

Två bilar och en moppe

Under söndagens ideella arbete var fyra dykare samt ett tiotal så kallade repdragare på plats för att rensa botten på miljögifter och skräp – helt i organisationens anda. Ett heroiskt arbete som man utför två till tre dagar i “för att rädda vårat dricksvatten”.

Förutom knark ingick också två bilar och en moped i helgens skörd.

Jobbar ideelt

– Rena Mälaren är en helt ideell förening som drivs av gåvor. Den som har lust att bidra till säkerhetsutrustning och annat som behövs för att få arbetet att fungera får gärna kontakta oss via vår hemsida, avslutar Fredrik Johansson.

Elias Johansson Rimsby

Rena_Malaren_dykare

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Knarksmyggling-Axel-Eriksson

Tolv års fängelse för den svenska seglande knarksmugglaren

Vrak_1700tal_Nyckelviken

Okänt 1700-talsvrak funnet i Nyckelviken i Nacka

Knarksmuggling_segelbat

Svensk seglare gripen med kokain för 1,3 miljarder i lasten

Styrso_Goteborg_Wikipedia

Kokain för 22 miljoner flöt iland på Styrsö