Fusk i fisketävling gav fängelse och böter

Fusk i fisketävling gav fängelse och böter

Elias Johansson Rimsby

Sportfiske_fusk_inledning Prispotten på 300 000 kronor var bärgad – tills man upptäckte blyvikter i magen på fångsten. Nu väntar istället tio dagars fängelse och 25 000 kronor i böter för fuskarna.

Minns ni höstens skandalscener från Cleveland-mästerskapet i sportfiske? Om inte så kan man snabbt bli uppdaterad här (se videon). Det hela gick ut på att man skulle fånga fem gösar och uppnå en så hög totalvikt som möjligt. Något som tvåmannalaget Jacob Runyan och Chase Cominsky till en början verkade klara bättre än någon annan.

Blyvikter i magen

När man sedan skar upp fiskarna så fann man dock blyvikter inne i fiskarna. Skandalen var ett faktum och besvikelsen stor. Inte minst för Fischer som arrangerar åtta liknande fisketävlingar om året. Tävlingar som lockar deltagare från Ohio, Indiana, Illinois, Michigan, Pennsylvania och Wisconsin.

Förkrossad tävlingsledare

– Jag förstod att något var skumt (fishy på engelska) och hörde också att publiken reagerade på vikten när fiskarna vägdes. Sedan kände jag också att det var något hårt inne i fiskarna när jag tog i dem säger arrangören Jason Fischer till CNN.

Se Youtube-kanalen 5050 Fishings sammanfattning av fuskskandalen.

Till saken hör också att den prisbelönta duon har vunnit tiotusentals dollar i tävlingar genom åren. Hur mycket av pengarna som har vunnits genom fusk är dock oklart.

Fängelse…

Nu väntar tio dagars fängelse för fiskfuskarna, följt av ett och ett halvt års villkorlig dom. Vidare får herrarna Runyan och Cominsky sina fiskekort indragna i tre års tid. Något som åklagaren Michael O’Malley tycker är på tok för kort tid.

… och böter

Sist men inte minst ska fuskarna betala 25 000 kronor vardera i böter, skriver Aftonbladet.

Elias Johansson Rimsby

Sportfiske_fusk_inledning

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Rekord_for_sportfiskemassan

Bra drag i montrarna på årets sportfiskemässa

Buster_XXL_sportfiske

Buster XXL förvandlas till fiskebåt – budget 1,4 miljoner!

Fusk_i_fisketavling

Fiskare får poliseskort efter upptäckt fusk under tävling

Tralgränsen flyttar till 12 sjömil.

Trålgränsen flyttas – glädjande besked för sportfisket