Glacier 48 – lyxbåt i 15 meter välputsad aluminium

Glacier 48 – lyxbåt i 15 meter välputsad aluminium

Elias Johansson Rimsby

Hyttbåtar i aluminium finns det gott om men tro oss när vi säger att Glacier 48 är något alldeles extra. Se inslaget!

Eller hyttbåt förresten. Glaciär är faktiskt långt mer än så då den har allt av hytter, kojer, pentry, och komfort som man kan förvänta sig av en fullfjädrad lyxbåt. Mer förvånande är däremot att den, så stor den är med sina 14,6 meter, är helt byggd i aluminium.

Se också:
Glacier 48 – lyxbåt i aluminium visas på Allt för sjön
Delta 48 Coupé – premiär för kolfiberbygget på Allt för sjön

Men så kommer den också från ett varv i Riga som kan sin sak när det gäller att forma detta material. Och som gör det med den äran då allt av grovt tillyxade och kantiga former är som bortblåst. Hemma på varvet pratar man ofta och gärna om “skräddarsydd svetsning i världsklass”.

Stal showen på båtmässan

Därför var det också Glacier 48 som stal showen på båtmässan Allt för sjön där besökaren kunde frossa i den futuristiska designen och det sobra och lyxiga utförandet. Förutom aluminium så kan varvet också sin sak när det gäller högpresterande flytetyg.

Kraftig motorisering

Med dubbla Volvo Penta D8-IPS 800 i motorrummet kommer man lätt och ledigt en toppfart på 32 knop. Ibland mer än så beroende på last och yttre förhållanden. En lämplig marschfart för kortare turer hittar man i trakterna kring 27. Mest imponerande är kanske ändå att förbrukningen stannar på 1,2 liter per sjömil i 9 knop vilket ger en aktionsradie på skapliga 1 500 sjömil.

Välputsat motorrum

Häng med på en lyxig rundvandring när Hamnens Claes Olivecrona spanar in allt från salongen till hytterna samt en rad frestande finesser. Finesser där en fenderfack med tillhörande lufttryckspump bara är ett udda exempel. Allt toppat med ålning medelst hasning i ett motorrum som hör till de mest välorganiserade och välputsade som skådats. Svensk återförsäljare är Navark Yachtbrokers.

Se inslaget!

Elias Johansson Rimsby

Glacier-lyxig-bat-i-aluminium

Visa 1 Kommentar

1 kommentar till “Glacier 48 – lyxbåt i 15 meter välputsad aluminium”

  1. Var i särklass mässans fulaste båt, var tvungen att ta kort på den för att folk skulle tro mig, förövrigt ljuger mässarangören när dom säger succe, bara för det var mycket folk innebär det inte per automatik att det var succe. Otroligt mycket negativa omdömen både på FB Instagram och båtmässan egen sida….. själv har jag varit på alla mässor som varit sen 1998 och detta var i SÄRKLASS den absolut sämsta, massor av båtutställare som inte ens var där.. väggen i A hallen var inflyttad 35 meter för att det var så få utställare…… sportfiskemässan var samma grejer överallt bara olika priser. Vildmarksmässan var djupt saknad

    Svara

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

seadrive 2

SeaDrive – svårslagen manöverbarhet med pod-drift

Alukin_850_test

Test: Alukin SCR 850 – råbarkad hårding med ombonad ruff

Highfield_SP520_test

Test: Highfield SP520 – tuff RIB med fräcka finesser

Manta5_test

Test: Manta5 – upp till bevis för den foilande elcykeln