Göta kanal – besök från utlandet ökar med 200 procent

Elias Johansson Rimsby

Gota_Kanal_Okar

Intresset för Göta kanal är växer, inte minst tack vare många återvändande utländska besökare där antalet bokningar av kanalbiljetter med utländska båtar ökar med över 200 procent jämfört med 2021.

Hemestertrenden i Sverige ser ut att vara här för att stanna. 25 procent av svenskarna uppger att de kommer lägga mer av sin semester på hemmaplan framöver, det visar en Sifo-undersökning genomförd av Göta kanal. Dessutom har fler utländska turister visat intresse för en semester längs kanalen i sommar. Antalet bokningar av kanalbiljetter med internationella fritidsbåtar ökar med 225 procent jämfört med 2021 och med 283 procent jämfört med 2019.

Se också:
Filmen Göta kanal 4 – Hamnen tar en titt bakom kulisserna!
Ytterligare 82,6 miljoner till upprustningen av Göta kanal

– De internationella båtarna återvänder till Göta kanal i sommar efter två år av restriktioner och rekommendationer. Det är framför allt turister från Tyskland och Danmark som vill besöka oss. Vi har satsat på extra personalresurser och längre öppettider för att bemöta den ökade efterfrågan på service, säger Roger Altsäter, vd på Göta kanalbolag.

Intensivt bokningsläge

Flera stora kryssningsfartyg ska sättas i trafik igen efter två år av inställda turer. Antalet bokningar av Strömmas kryssningar ökar med 93 procent 2022 jämfört med 2021 och 50 procent mer än 2019. Men även destinationer och uthyrare längs kanalen vittnar om ett intensivt bokningsläge.

Semester på hemmaplan

– Vi ser att det är fortsatt många svenskar som vill semestra på hemmaplan i sommar. Kriget i Ukraina och svårigheterna med att boka en passtid har gjort det praktiskt krångligt att åka utomlands. Därför ser vi att många vill ha samma upplägg på sin hemester som en utlandssemester. Det handlar om paketupplevelser som inkluderar aktiviteter under flera dagar, säger Lotta Karlsson, vd på Svecia Travels.

Gota_Kanal_Okar

Relaterade artiklar

Per_Andersson_surfbrada_Gota_kanal_4

Göta kanal 4 – Emma Molin om filminspelning med landkrabbor

Filmen Göta kanal – här är den stjärnspäckade trailern

Göta kanal 4 – här är den stjärnspäckade trailern

Gota_kanal

Göta kanal – Sveriges längsta upplevelse fyller 200 år

Gota kanal sailing

Ytterligare 82,6 miljoner till upprustningen av Göta kanal

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar