Gran Turismo 41 – första intrycken från testen

Elias Johansson Rimsby

Beneteau_Gran_Turismo_41_inledningsbild En renodlad solskensglidare för Medelhavet, skulle man kunna tro, tills man kryper Beneteau Gran Turismo 41 in på skinnet. Här är första intrycken från testen.

Solbädd i fören såväl som i aktern. Drickahållare vart man än vänder sig. En jättelik badbrygga. Och så ett utomhuskök som tillåter matlagning i det fria. Så långt bara finesser som hör riktiga solskensbåtar till. Det ska dock visa sig att Beneteau Gran Turismo 41 kan mer än så.

Bli medlem i Hamnen Plus, se testen av Gran Turismo 41 samt få tillgång till hela Hamnens arkiv av testade båtar!

Eller?

– Ja framför allt är detta en stadig pjäs på åtta ton som är förvånande rapp. Jag erkänner att både jag och Walter blev överraskade av såväl accelerationen som toppfarten och den sportiga känslan. Men så sitter det också dubbla Volvo Penta D4 380 hk motorrummet.

Walter?

– Ja, idag redaktionshunden, eller skeppshunden med och tycker till om båten ur ett hundperspektiv vilket har sina poänger. Han blev som sagt överraskad av accelerationen om än inte lika imponerad som jag. Snarare irriterad kanske.

Fler tidiga intryck?

– Ja, köregenskaperna i all ära men frågan är ändå om Gran Turismo 41 är starkast på insidan där den briljerar i sin paradgren – stora glaspartier och rejäla ljusinsläpp. Något som får men redan rymlig båt att verka ännu rymligare. Vi ska snart se hur det står till med stuvmöjligheterna, sovkomforten och allt det där andra som skapar en bra semesterbåt.

Beneteau Gran Turismo 41 överraskade på fler än ett sätt under Hamnens test som publiceras inom kort. (Uppdatering: Testen är nu publicerad.)

Så detta är både en fullfjädrad bobåt och en sportig cruiser?

– Ja, men framför allt har den en jättelik taklucka i hardtopen som i praktiken gör att båten svävar i gränslandet mellan att vara en HT-båt och en daycruiser. Man kan lätt tänka sig att den fungerar även under tidiga vårar och sena höstar om man anpassar den för det. Jag tänker då på gångvärmare och annat som höjer komforten när det är kallt ute.

Det låter komplicerat?

– Ja, men det kommer att klarna i testen som publiceras inom kort, avslutar Claes Olivecrona. (Uppdatering: Testen är nu publicerad.)

 

Beneteau_Gran_Turismo_41_inledningsbild

Relaterade artiklar

Micore_Xw57sc_Hamnen_stilla

Micore Xw57sc – styrpulpetbåten som går sin egen väg

Ryds_490_VI_inledningsbild

Ryds 490 VI – snål, snabb och stabil styrpulpetbåt

Yamarin_63_DC_inledning

Yamarin 63 DC – test av daycruisern som vuxit på alla vis

Zodiac_Medline_68_inledningsbild

Zodiac Medline 6.8 – test av flärdig RIB i skitväder

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar