Hamnen.se på äventyr till norska Vestlandet

Gustav Morin


Hamnen.se ger sig ut på ”Upptäcktsresa” med utgångspunkt i Sunnmøre på Norska Vestlandet. Målet är att upptäcka fjordar och fjäll med såväl snabb motorbåt som fiskeskuta, skidor, kajaker och surfbrädor.
Ni kommer att följa reportrarna Gustav och Claes under en vecka genom korta videopoddar som publiceras flera gånger per dag med start tisdag 22 april.

Man behöver inte åka till andra sidan jordklotet för att få uppleva förstummande vyer och hisnande äventyr till havs och fjäll. Hamnen.se-redaktionen har enligt osäkra källor fått veta att det räcker att åka till Sunnmøreområdet i Norge.

– Norrmännen hävdar att Vestlandet är världsunikt med sin mix av fjordar och fjäll och ett naturliv utöver det vanliga. Vi ska nu ta reda om det stämmer genom att upptäcka platsen med båt, berättar Gustav Morin som är chefredaktör på Hamnen.se och som nu ska agera äventyrsreporter tillsammans med sin reporterkollega Claes Olivecrona.

Följ dem via filmteam
Ett filmteam kommer att följa de båda Hamnen.se-profilerna när de hänger med råbarkade fiskargubbar, träffar vågsurfande hippies och äventyrar med skidåkande skutskeppare. Det blir kort och gott en annorlunda reportageresa där tittarna kan följa resan och alla upptåg dagligen via flera korta videoinslag som publiceras löpande på Hamnen.se med start tisdag 22 april.

– Vi kommer att testa vågsurfing i de iskalla Atlantvågorna, spana efter valar i de djupa fjordarna och paddla genom vackra Ålesund. Men höjdpunkten tror jag ändå blir konceptet ”Ski & Sail” som betyder att vi tar oss till ett fjäll med båt och om vädergudarna är med oss hajkar vi upp på toppen direkt från strandkanten, säger Claes Olivecrona.

För att hinna med att uppleva så mycket som möjligt har reportrarna tillgång till en Nordkapp 760 Enduro.

I vanlig Hamnen.se-stil så blir det en hel del oanade upptåg och möten. Båten som kommer att fungera som plattform är en sjutemeters Nordkapp med fartresurser på 50 knop. Men reportrarna kommer också att färdas med bland annat skuta och kajak.

Alla videoklipp publiceras löpande på Hamnen.se och man kan också följa resan via Hamnen.ses nyhetsbrev (anmäl dig här, det är gratis!) eller via Facebooksidan, där även en hel del bakomkulisserna-bilder kommer att publiceras.

140415 - Inför Upptäcktsresan expedition Sunnmøre

Relaterade artiklar

Kanalfard_Narasan

Upptäcktsresan Gotland – här är det vinnande konceptet

Landstigning på Stora Karlsö

Upptäcktsresan Gotland – vilse i Visby men hemma på havet

Upptaktsresan_Gotland_dag2

Upptäcktsresan Gotland – en magisk resa runt Fårö

Upptacktsresan_Gotland

Upptäcktsresan Gotland – äventyr med trailerbar båt

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar