Hamnen.se utmanar Rheborg i Roslagsloppet

Gustav Morin

Rehborg mot Morin i RoslagsloppetI morgondagens Roslagslopp utmanar Hamnen.ses Gustav Morin både Gladiatorer, ”Fredde” från Solsidan, radioprofiler och en flerfaldig världsmästare i pingis.

Foto: Robert Löfström och TV4.

Det är i Roslagsloppets kändisklass som den största kampen äger rum. Här är det djungelns lag som gäller. Alla förare har fått dispens från krav på förarbevis och tävlingslicens, så vad som helst kan egentligen hända.

Men viktigast av allt är att det inte ska vara materialet som avgör.

Sponsorn KGK står för båtarna, sex stycken Capelli 625 Extreme med 150-hästare från Suzuki, och alla är identiska.

Jag ställer upp tillsammans med världsmästaren, vildhjärnan och fartrekordhållaren i Thundercat, Roland ”Rolle” Sjögren. Jag kör och han navigerar.

Jag kör mitt första Roslagslopp medan det blir 20:e gången för Rolle. (Se intervju med Rolle i Hamnenshow).

– Det kommer att bli väldigt jämnt, tror jag. För att vinna måste man gå så nära varje märke det går, styra så rakt som möjligt och verkligen optimera trimmet, säger Rolle som också är en av världens vassaste propellermakare.

Det får vi dessvärre ingen nytta av i det här loppet. Istället satsar vi på att ta hem racet genom en mer ambitiös inställning än de övriga lagen.

– Reglerna säger att varje person ombord bara behöver ha en fot ombord, vilket betyder att vi kan hänga ut över aktern och kanske få lite mer fart på det viset, menar Rolle.

Exakt hur det ska gå till får vi se. Förhoppningsvis kan vi klämma ur någon extra tiondels knop på något finurligt vis. Men det lär bli svårt att lura Hasse Strandman som kör sitt 47:e lopp.

Capelli 625 RIBAlla lag kör RIB av typen Capelli 625 Extreme som lär klara cirka 45 knop med en Suzuki DF 150.

Det övriga motståndet går inte heller av för hackor, även om de flesta gjort sig kända för helt andra saker än vinster i båtracing. Här är några av dem:

Fredde från Solsidan kör RoslagsloppetJohan Rheborg känner vi som Percy ”hakan” Nilegård i Nile City och ”Fredde” i TV4-serien Solsidan, där han faktiskt ett par gånger fick träna sin båtförarförmåga.
Foto: Morgan Norman/Söderberg

Gladiatorn Tor kör RoslagsloppetJätten och skådespelaren Mikael Spreitz som slår ner utmanare i Gladiatorerna och spelar Niedermann – mannen som inte känner smärta – i Stieg Larsson Milleniumfilm.

Jag har kört båt med Roland “Rolle” Sjögren tidigare. Hur det gick kan ni se ovan.

bloggare_adrenalin_Roslagsloppet_Rehborg_roslagsloppet

Relaterade artiklar

racing_motorsport_2018_RosanSoderlind_InganGaller_SoderlindIngangGaller

Roslagsloppet – yngsta totalsegraren någonsin!

racing_motorsport_2018_NynasOffshore_Ingang_NynasOffshoreIngang

Nynäs Offshore – racet som gillas av alla!

batar_motorbatar_2017_Marell850Racing_Ingang_Marell_2x400

Marell 850wa i galen racingversion

racing_motorsport_2016_Roslagsloppet_Vinnare_Rosis_2016

Roslagsloppet – kattaväder och finsk seger

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar