Här kraschar skidesset sitt skrytbygge i Hammarbyslussen

Här kraschar skidesset sitt skrytbygge i Hammarbyslussen

Jon_RIB_52R_Hybrid_1
Allt gick inte som planerat för Jon Olsson när det var dags att ta båten till vinterförvaring i Västerås.

När Jon Olsson fick soppatorsk på väg till Gotland hade han onekligen sig själv att skylla. Men vem gjorde fel denna gång? Här kraschar skidesset sin miljonbåt i Hammarbyslussen.

Namnet Jon Olsson är ett som ofta väcker intresse. Det gamla skidesset som gjort stjärnkarriär på Youtube lever ett liv som de flesta knappt vågat drömma om med flådiga hus, snabba bilar och extrema båtar. De sistnämnda är något som vi här på Hamnen skrivit om flera gånger tidigare.

Och nu så igen.

Denna gång tog allt sin början när det var dags att ta extrembygget Bernico 52R Hybrid till Västerås för vinterförvaring. En tur som fordrar en sluss in i Mälaren.

Läs även:
Blockets galnaste båtannons – skidessets skrytbygge
Jon Olssons kolfibermonster räddas på öppet hav
RIB med 3100 hk – äntligen dags för provkörning!
Skidkungens båt gör 104,2 knop – premiär i Sverige

Olsson gav sig iväg med entourage och kameraman för att samtidigt spela in en vlog till sin youtubekanal. Men under färden in i Mälaren stötte han på problem, närmre bestämt vid Hammarbyslussen.

Efter att det unika kolfiberbygget glidit in i slussen börjar vattnet strömma snabbt och Jon ihop med resten av besättningen tas på sängen. Tampar och fendertar låg i stuven och stämningen blir allt mer hektisk när det forsande vattnet trycker stäven in mot slussväggen med en ljudlig smäll.

Att inte fler svordomar och kraftuttryck yttrades är beundransvärt. Men å andra sidan kan lite smart redigering och postproduktion göra underverk.

I smällen tar båten dessutom skada och tappar ett stycke kolfibertrim, sannolikt något som kommer att åtgärdas under vintervilan i Västerås.

Frågan kvarstår dock, släppte slussvakten på vattnet för fort eller var skidesset och hans vänner bara dåligt förberedda?

Här kraschar skidesset sin miljonbåt i Hammarbyslussen

Visa 7 kommentarer

7 kommentarer till “Här kraschar skidesset sitt skrytbygge i Hammarbyslussen”

 1. Alla är vi nybörjare. Nästa gång kommer det gå lite bättre.
  Själv skadade jag puplitt i näst sista slussen i Frankrike, efter att slussat själv hela vägen (150 slussar utan missöden).
  Som sagt, det kan hända alla…

  Svara
 2. Vilken sjöman ! Men jag har själv varit med om en situation som 20åring i Karljohanslussen. Vi tappade aktertampen när vattnet kom från bakväggen

  Svara
 3. Hände lika för oss för några år sedan. Då räddades situationen med ett snabbt ingripande av kaptenen på båten som snabbt använde bogpropellern.

  Svara

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Jon-Olssons-båt-i-Stockholms-skärgård beskuren

Blockets galnaste båtannons – skidessets skrytbygge

Jon_Olsson_fast_ boat

Jon Olssons extrema motorbåt är till salu

Jon_Olsson_Propeller

Propellerhaveri – Jon Olssons oflyt i båtlivet fortsätter

Jon_Olsson_haveri

Jon Olssons kolfibermonster räddas på öppet hav