Harmoniskt heltidsboende på en engelsk kanalbåt

Harmoniskt heltidsboende på en engelsk kanalbåt

Elias Johansson Rimsby

Narrowboat_engelska_kanaler Paul och Anthony sålde huset och lever nu sina liv på en engelsk kanalbåt. Något son verkade vågat till en början – men som nu framstår som det enda raka. Se videon!

Det fanns en tid då så kallade narrowboats var viktiga för transporter. Inte minst under den industriella revolutionen. Idag finns det bara ett fåtal kvar för kommersiellt bruk, även om fenomenet har överlevt som fritidsboenden och semesterfartyg.

Fler alternativa boenden till sjöss:
Långsegling – livet ombord på en segelbåt mitt i paradiset
Hantverkaren som byggt den perfekta husbåten
17 år på en ö byggd av återvunnet material
Husbåt – kompakt boende med geniala lösningar

För Paul och Anthony är det dock mer än bara ett semesterjippo då de flyttade in i en narrowboat, eller en kanalbåt på ren svenska, på heltid för 19 månader sedan. Ett beslut som först verkade vågat. Men som mer och mer artar sig till det bästa de hade kunnat göra.

Äventyr i lagom dos

Drivkraften var förstås vardagsäventyr, utan att kapa förtöjningarna och segla jorden runt. De sökte äventyr i en lagom dos. Från Englands kanalsystem har de fortfarande nära till jobbet, civilisationen och allt annat som man kan längta till som långseglare.

Att leva och på Englands kanalsystem är något annat än att försöka hänga med i storstadspulsen.

Kreativ planlösning

Nu lever de sålunda i denna 57-fotare. Men låt inte siffran bedra dig. I konceptet kanalbåt ingår också att den inte är mer än 6 fot bred (drygt 1,80 meter) vilket kräver ett stort mått av fantasi när det gäller planlösning. Något som man i det här fallet har löst med den äran. Likaså har de hittat knep för att hålla levnadskostnaderna på en acceptabel, för att inte säga låg, nivå.

Hög och naturnära komfort

Häng med ombord när Exploring Alternatives synar en kanalbåt där ingenting saknas av kök, badrum, sovrum, sociala ytor, solpaneler och annan modern utrustning. Men som likväl skänker en påtaglig känsla av närhet till naturen.

 

Elias Johansson Rimsby

Narrowboat_engelska_kanaler

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Narrowboat_boende

Livet på kanalen blev hans väg ur livskrisen

Narrowboat_engelsk_kanal

Harmoniskt båtliv på den engelska landsbygden

Husbat_renovering

Husbåt – enrummare med 360 graders havsutsikt…

Daniel_ensamseglare_inledningsbild

Långsegling – livet ombord på en segelbåt mitt i paradiset