Just nu – brand ombord på Stena Scandica

Just nu – brand ombord på Stena Scandica

Elias Johansson Rimsby

Stena_Line_brinner Det brinner ombord på en passagerarfärja strax utanför Gotska Sandön. Enligt uppgift ska 300 personer befinna sig ombord. Kustbevakningen är liksom Sjöräddningssällskapet tillkallade.

Larmet om branden på Stena Scandica inkom idag klockan 12.40 då fartyget var på väg mot Nynäshamn.

– Passagerarna ombord är omhändertagna och det är en begränsad spridning på branden, jag kan inte specificera det mer just nu eftersom vi fortfarande håller på och skapar oss en bild av läget, säger Stefan Elfström till SVT Nyheter.

Under kontroll

Branden ska ha startat i en kylcontainer på bildäck och när nu under kontroll. Ett fåtal passagerare har evakuerats och än så länge är det oklart om det kommer att krävas evakuering i någon större skala.

Förutom Kustbevakningen och Sjöräddningssällskapet har även Destination Gotlands färja MS Visby lagt om sin ordinarie kurs för att assistera vid en eventuell evakuering.

Syns från Gotska Sandön

Tillsyningsmannen på Gotska Sandön, Magnus Lepschi, säger till SVT Nyheter Öst att han i nuläget inte har fått några uppgifter om att människor kan komma evakueras till ön men att man kan se fartyget i horisonten med ”blotta ögat”.

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Elias Johansson Rimsby

Stena_Line_brinner

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Brand_fraktfartyg_galler

Just nu – en död i pågående brand på fraktfartyg

brand-underfall-yard-fire

Historiskt träbåtsvarv totalförstört i anlagd brand

Sandhamn

Brand på Seglarhotellet i Sandhamn – gäster utrymdes

Gotlandsfärjan

Halv miljard i förlust för Gotlandsbolaget