Kina har sjösatt tre nya toppmoderna krigsfartyg

Elias Johansson Rimsby

Kina_sjösatter_nya_krigsfartyg Kinas redan starka militärflotta växer så det knakar. Senaste tillskottet är tre toppmoderna krigsfartyg som sjösattes samtidigt på självaste julafton.

Av de tre nya krigsfartygen behåller Kina enligt uppgift dock bara ett. De båda andra exporteras till Thailand respektive Pakistan. Klart är ändå att landet är på offensiven med sina drygt 20 skeppsvarv.

Se också:
Listan – världens tio mäktigaste hangarfartyg
Världens mäktigaste fartyg – som är redo för strid

De nya krigsfartygen ska, enligt InceptiveMind, vara mycket avancerade med såväl målsökande missiler som landningsplattformar för helikopter. Tillsammans med ytterligare ett 30-tal liknande fartyg ska de nya fartygen utgöra ryggraden i den kinesiska ytstridande flottan.

Störst men inte starkast

Enligt Pentagons “2020 China Military Power Report” har Kina den största miltärflottan i världen med totalt cirka 350 ytfartyg och ubåtar. Något som kan jämföras med amerikanska flottan som består av drygt 290 fartyg.

Atomdrivna hangarfartyg

Den amerikanska flottan består dock, enligt samma källa, av mycket mer kraftfulla och tekniskt avancerade fartyg, inklusive ett dussintal atomdrivna hangarfartyg.

Kina_sjösatter_nya_krigsfartyg

Relaterade artiklar

Krigsfartyg-kamoflage

Konst på krigsfartyg räddade liv under första världskriget

USS Kearsarge

Spektakulärt – de 40 krigsfartygen lämnar Stockholm!

Krigsfartyg_Stockholm

Fyrtio stridsberedda fartyg på rad i Stockholms stad

Hangarfartyget_Kuznetsov

Rysslands stulna hangarfartyg – ett flytande fiasko

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar