Köpläge – beslagtagen rysk superjakt säljes till vrakpris

Elias Johansson Rimsby

Axioma_Superjakt_till_salu Om du kan tänka dig att slå till på en superjakt som ägts av rysk oligark så är det köpläge nu. m/y Axioma är till salu för futtiga och förhandlingsbara 75 miljoner dollar.

Högsta domstolen i Gibraltar har sagt sitt. Den ryska miljardären Dmitry Pumpyanskiys flytande palats är nu till salu. Mycket pekar på att den kommer att säljas för ett pris långt under marknadsvärdet.

Se också:
Lyxjakter för mångmiljardbelopp beslagtagna

Anledningen till att den slumpas bort för futtiga – och troligtvis rejält prutbara – 75 miljoner dollar är att m/y Axioma troligtvis kommer med en del bekymmer. Om den driftige mannen bakom YouTube-kanalen eSysman SuperYachts känner branschen rätt så kommer Pumpyanskiy att försöka köpa tillbaks jakten. Troligtvis via ett skalbolag och lika troligt med hjälp av något raffinerat påtryckningsmedel.

En annan intressent i denna affär är J.P. Morgan Bank som har lånat ut 20,5 miljoner dollar till Dmitry Pumpyanskiys bolag och som ser försäljningen av m/y Axioma som sin enda chans att få tillbaks sina pengar. I teorin innebär detta att den beslagtagna jakten skulle kunna säljas för så lite som 20,5 miljoner dollar.

Fiffel med AIS

Som om inte detta vore nog så gör eSysman SuperYachts nedslag o fler skandaler och skumraskaffärer gällande “Motor Yacht A” samt Galaxy of Happiness som uppenbarligen fifflar med sitt AIS-system och som lever ett båtliv där lyxproblemen verkligen hopar sig.

Se videon!

Axioma_Superjakt_till_salu

Relaterade artiklar

Phoenix_II_superyacht

Störst, bäst och dyrast på Monaco Boat Show!

Axiopma_tendergarage

Superjakten Axioma – innan du lägger ditt bud…

Dilbar_lyxjakt_Oligark_beslagtagen

Lyxjakter för mångmiljardbelopp beslagtagna

Varldens_Storsta_lyxjakter

Topplistan – världens största och dyraste lyxjakter

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar