Från jordfäst vrak till blänkande klassiker!

Gustav Morin

Gustav Morin

 

Med enkla medel och på kort tid går det att fixa riktiga skräphögar till fullt fungerade fritidsbåtar. Här får vi följa när en amatör förvandlar sitt fynd.

Efter sex års dvala på land var motorn var fast förankrad i marken och båten täckt av smuts och fylld av löv, maskar och jord. Ägaren hörde av sig till Youtube-kometen Jacqueline efter att ha sett tittarsuccén när han gör iordning en gammal walkaround-båt som förvandlas från skrot till ögonbrynshöjare.

Han tyckte att även den här gamla båten förtjänade ett bättre öde än att ruttna i en trädgård.

Jacqueline var inte sen att nappa. Han prutade ner vraket till 1 400 dollar och satte igång ett förvandlingsarbete som skulle pågå i två veckor.

Bland annat rev han ut inredningen, målade om och bytte dynor. På funktionsfronten bytte han olja i drevet samt impeller. Störst skillnad visuellt gjorde den rejäla rensningen av smuts.

Genom en relativt kort men intensiv arbetsinsats förvandlas båten från skräphög till något som fungerar och ser riktigt bra ut.

Motorn verkar också fungera fint men det är slående uppenbart att det aldrig går att tvätta eller renovera bort oljudet och den ojämna gången från en gammal två-taktare.

Se också: 

From trash to goldEtt tidigare projekt där Jacqueline förvandlar från en moss- och algklädd sunkbåt till en skinande klassiker – på två dagar. 

Bertram before and after logoMissa inte Hamnen.ses egen gör-det-själv-serie med 26 videor där vi förvandlar ett vrak till vrålåk!

kunskap_gor-det-sjalv_2019_Transformation_DIY_Transformation_Diy

Relaterade artiklar

Screenshot 2021-01-22 at 13.56.23

Otroligt hemmabygge – 74 fot av solid livsglädje!

OE 32 Beppe Backlund 4 6

Beppe byggde sin drömbåt med egna händer

OE 32 Beppe Backlund

Utdömd OE 32 förvandlas till modern klassiker i nyskick

Spektakulart_2019_Tejp_Boat_made_of_tape

Så bygger du en båt av tejp!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar