Gott ombord: Fårfiol och potatisplätt

Redaktionen

Redaktionen

Gott ombord: fårfiol och potatiskakaI skonken på en rökt fårbog kan man fästa en tamp. Får den sedan hänga luftigt ombord kan den hålla i veckor. Det visste redan vikingarna. Till kallt kött är det gott med något varmt. Potatiskakan är rejäl mat som man blir förnöjsamt mätt av. Pröva båda.

RECEPT – Fårfiol och potatisplätt

6 skalade, råa potatisar
smör till stekning
salt
svartpeppar
12 tunna skivor rökt fårbog

Riv potatisen grovt på ett rivjärn. Smält smöret i en stekpanna och klicka ut potatisraspet till stora plättar. Krydda med salt och peppar.

Stek dem gyllenbruna, cirka 3 minuter på var sida. Servera med köttet skuret i tunna skivor. Till det krävs att kniven är ordentligt vass. öl smakar bra till den här maten.

Vill du ha fler recept för båtbruk? Det finns i boken Gott ombord av Carina Lernhagen Matz, Nautiska Förlaget. Boken kan beställas hos www.sxk.se

 

 

Relaterade artiklar

Loogna spanar in prylar på Allt för Sjön 2012

Bästa båtprylarna för att öka komforten ombord

Grillmiddag i sittbrunnen. Foto: Bosse Niklasson

Böcker som stillar hungern

Multimedia ombord Foto: SeaSea

Ny teknik ombord på gammal båt

Sommarmat för ett naturnära liv

Maten vi helst äter på sommaren