Gott ombord: Fårfiol och potatisplätt

Redaktionen

Redaktionen

Gott ombord: fårfiol och potatiskakaI skonken på en rökt fårbog kan man fästa en tamp. Får den sedan hänga luftigt ombord kan den hålla i veckor. Det visste redan vikingarna. Till kallt kött är det gott med något varmt. Potatiskakan är rejäl mat som man blir förnöjsamt mätt av. Pröva båda.

RECEPT – Fårfiol och potatisplätt

6 skalade, råa potatisar
smör till stekning
salt
svartpeppar
12 tunna skivor rökt fårbog

Riv potatisen grovt på ett rivjärn. Smält smöret i en stekpanna och klicka ut potatisraspet till stora plättar. Krydda med salt och peppar.

Stek dem gyllenbruna, cirka 3 minuter på var sida. Servera med köttet skuret i tunna skivor. Till det krävs att kniven är ordentligt vass. öl smakar bra till den här maten.

Vill du ha fler recept för båtbruk? Det finns i boken Gott ombord av Carina Lernhagen Matz, Nautiska Förlaget. Boken kan beställas hos www.sxk.se

 

 

Gott ombord: fårfiol och potatiskaka

Relaterade artiklar

Loogna spanar in prylar på Allt för Sjön 2012

Bästa båtprylarna för att öka komforten ombord

Grillmiddag i sittbrunnen. Foto: Bosse Niklasson

Böcker som stillar hungern

Multimedia ombord Foto: SeaSea

Ny teknik ombord på gammal båt

Sommarmat för ett naturnära liv

Maten vi helst äter på sommaren

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar