ANNONS

Gott ombord: Grillad marinerad fläskkarré

Redaktionen

Redaktionen

Båtfolk gillar att grilla, men glöm inte marinaden.Vi båtfolk gillar att grilla. Fläskkarré är bra kött att använda. Det brukar också finnas att köpa även i småbutikerna längs kusten. Marinerat kött smakar mer och att lägga köttet i marinad är dessutom en bra förvaringsmetod ombord.

RECEPT – Marinad till fläskkarré (räcker till 4-6 skivor kött)

2 dl olja
saften av 1 citron eller 2 limefrukter
1 msk soja
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk timjan, rosmarin eller färdig örtkryddblandning
svartpeppar

Ta en kraftig plastpåse (fryspåse) och lägg i en stor plastburk, typ glasslåda. Blanda alla ingredienser i plastpåsen, lägg ner köttet och blanda om. Förslut påsen med ordentligt klämma och sätt på locket på plastlådan. Hit kan man med fördel förbereda hemma redan på torsdagen eller fredagen före en helgtur. Vänd påsen i lådan några gånger innan grillningen så allt kött får smak av marinaden.

Blanda din egna grillolja:

En egen grillolja blir också god att blanda själv. Här ett förslag, även det tänkt till fläskkött. Blanda 1/2 dl av vardera olja, citronsaft och flytande honung. Tillsätt 1/2 msk ingefära, 1 msk senap och 2 msk kinesisk soja. Pensla gärna köttet någon timme före grillningen.

Vill du ha fler recept för båtbruk? Gott ombord är en läcker och användbar båtkokbok av Carina Lernhagen Matz, Nautiska förlaget.

 

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Relaterade artiklar

Hangarfartyg 1

Listan – världens tio mäktigaste hangarfartyg!

x-27suv-hydrolift puff

Hydrolift X-27 SUV – god för 72 knop!

One.Fly Mantaray

Svenska Mantaray lanserar framtidens båt

Studio Gothenburg boat show

Hetaste båtarna på Båtmässan i Göteborg