Gott ombord: Mackor med Västerviksröra

Redaktionen

Redaktionen

Gott ombord: Sillmackor med Västerviksröra Västervik är huvudstad på Blå kusten. Missa inte Västervikssenapen när du är där, den är god och sötstark. Med lite tur finns den på senapshyllor längs övriga kusten också. Receptet på Västerviksröran med matjessill, dill och senap kom till här.

RECEPT – Västerviksröra

1 burk matjesfiléer
en knippa dill
2-3 msk Västervikssenap (eller annan sötstark)
grovt knäckebröd
smör

Hacka sillen grovt. Blanda med senap och hackad dill. Smöra brödet och skeda upp och bjud runt. Kölsvinskallt öl är gott till.

Fler recept hittar du i boken Gott ombord av Carina Lernhagen Matz, Nautiska Förlaget.

Relaterade artiklar

Loogna spanar in prylar på Allt för Sjön 2012

Bästa båtprylarna för att öka komforten ombord

Grillmiddag i sittbrunnen. Foto: Bosse Niklasson

Böcker som stillar hungern

Multimedia ombord Foto: SeaSea

Ny teknik ombord på gammal båt

Sommarmat för ett naturnära liv

Maten vi helst äter på sommaren