Gott ombord: Potatissallad för midsommar

Redaktionen

Redaktionen

Gott ombord: Potatissallad till midsommarDet här är en potatissallad för midsommar ombord. Den blir saftig och smaklig tack vare att dressingen hälls på potatisen när den fortfarande är nykokt och varm. Färsk lök är lyxigt och gott finns inte det så kan du ta purjolök istället som är lite mildare än vanlig gul. Glad midsommar!

RECEPT – Potatissallad

drygt 1 kg färskpotatis
1 dl vatten
1 dl vit vinäger
1 dl olja
1 tsk socker
1 tsk salt
finhackad dill, persilja, gräslök
finskuren färsk lök
2 pressade vitlöksklyftor

Borsta och koka potatisen. Blanda vatten, vinäger och olja. Tillsätt salt och socker, hackat kryddgrönt, vitlök och den skurna löken. Blanda. Skiva därefter ner den varma potatisen i skålen med sås. Blanda varsamt.

Fler recept hittar du i boken Gott ombord av Carina Lernhagen Matz, Nautiska Förlaget.

Relaterade artiklar

Loogna spanar in prylar på Allt för Sjön 2012

Bästa båtprylarna för att öka komforten ombord

Grillmiddag i sittbrunnen. Foto: Bosse Niklasson

Böcker som stillar hungern

Multimedia ombord Foto: SeaSea

Ny teknik ombord på gammal båt

Sommarmat för ett naturnära liv

Maten vi helst äter på sommaren