Gott ombord: Såser till rökt och grillat

Redaktionen

Redaktionen

Gott ombord: såser till rökt och grillatOfta saknar men en god och lättgjord sås till den rökta fisken. Pröva den här örtsåsen och ta vad som finns i båten av gröna kryddor. Avokadoröran är härligt god till grillat kött – och ger dessutom mer smak men mindre fett än aromsmör.

RECEPT – Avokadosås

2 avokadofrukter
1-2 limefrukter
2 dl créme fraiche
en knippa gräslök
salt

Dela avokadofrukterna och gröp ur köttet i en stor bunke. Dela limefrukterna i mindre bitar och pressa ur saften. Mosa ihop avokado och limesaft. Rör sedan ned creme fraiche och klippt gräslök. Smaka av med salt.

RECEPT – örtsås

3 dl gräddfil
2 tsk mald fänkål
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk fransk senap
2 msk olivolja
1 dl finhackad dill. persilja eller gräslök
salt
svartpeppar

Blanda alla ingredienser i en rymlig skål. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra minst en timme före serveringen.

Fler recept hittar du i boken Gott ombord av Carina Lernhagen Matz, Nautiska Förlaget. Kan beställas hos www.sxk.se

 

 

Relaterade artiklar

Loogna spanar in prylar på Allt för Sjön 2012

Bästa båtprylarna för att öka komforten ombord

Grillmiddag i sittbrunnen. Foto: Bosse Niklasson

Böcker som stillar hungern

Multimedia ombord Foto: SeaSea

Ny teknik ombord på gammal båt

Sommarmat för ett naturnära liv

Maten vi helst äter på sommaren