Gott ombord: Såser till rökt och grillat

Redaktionen

Redaktionen

Gott ombord: såser till rökt och grillatOfta saknar men en god och lättgjord sås till den rökta fisken. Pröva den här örtsåsen och ta vad som finns i båten av gröna kryddor. Avokadoröran är härligt god till grillat kött – och ger dessutom mer smak men mindre fett än aromsmör.

RECEPT – Avokadosås

2 avokadofrukter
1-2 limefrukter
2 dl créme fraiche
en knippa gräslök
salt

Dela avokadofrukterna och gröp ur köttet i en stor bunke. Dela limefrukterna i mindre bitar och pressa ur saften. Mosa ihop avokado och limesaft. Rör sedan ned creme fraiche och klippt gräslök. Smaka av med salt.

RECEPT – örtsås

3 dl gräddfil
2 tsk mald fänkål
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk fransk senap
2 msk olivolja
1 dl finhackad dill. persilja eller gräslök
salt
svartpeppar

Blanda alla ingredienser i en rymlig skål. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra minst en timme före serveringen.

Fler recept hittar du i boken Gott ombord av Carina Lernhagen Matz, Nautiska Förlaget. Kan beställas hos www.sxk.se

 

 

Gott ombord: såser till rökt och grillat

Relaterade artiklar

Loogna spanar in prylar på Allt för Sjön 2012

Bästa båtprylarna för att öka komforten ombord

Grillmiddag i sittbrunnen. Foto: Bosse Niklasson

Böcker som stillar hungern

Multimedia ombord Foto: SeaSea

Ny teknik ombord på gammal båt

Sommarmat för ett naturnära liv

Maten vi helst äter på sommaren

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar