Gott ombord: Tomat- och sardellsås till pasta

Redaktionen

Redaktionen

Gott ombord: lättlagat recept på tomat- och sardellsås till pastan. Visste du att sardell egentligen är filéer av fisken som heter ansjovis? Den fiskas i Medelhavet, saltas och konserveras. Den har, lustigt nog, inget gemensamt med vår ansjovis, som är kryddad skarpsill. Men sardell på burk är bra att ha ombord. Den ger en smaksensation som i den här lättlagade pastasåsen.

RECEPT – Tomat- och sardellsås

1 burk sardeller
3 vitlöksklyftor
1 1/2 msk olivolja
1 burk krossade tomater (400 g)
2 msk kapris
persilja

Hacka sardeller och vitlök. Fräs helt sakta i oljan. Tillsätt tomatkross och koka cirka 5 minuter. Garnera med kapris och persilja. Servera till nykokt pasta. Svarta oliver gott till.
Variation: Rör också ner en burk crème fraiche i tomatsåsen – det gör den mildare och mer mättande.

Vill du ha fler recept för båtbruk? Det finns i boken Gott ombord av Carina Lernhagen Matz, Nautiska Förlaget.

 

 

Relaterade artiklar

Loogna spanar in prylar på Allt för Sjön 2012

Bästa båtprylarna för att öka komforten ombord

Grillmiddag i sittbrunnen. Foto: Bosse Niklasson

Böcker som stillar hungern

Multimedia ombord Foto: SeaSea

Ny teknik ombord på gammal båt

Sommarmat för ett naturnära liv

Maten vi helst äter på sommaren