Gott ombord: Vild panna med enbär

Redaktionen

Redaktionen

Gott ombord: Plocka enbär till en vildpannaEnebuskar är vanliga i kusttrakter. På en och samma buske finns omogna gröna, mellanmogna blågröna och de helt mogna blåsvarta bären. Ett ordspråk säger: ”När enen bara har mogna bär, är domedagen nära.” Lugn, för det kan inte hända.

RECEPT – Viltpanna

1 pkt fryst renskav
smör till fräsning
1 hackad gul lök
krossade enbär, cirka 10 st
2 tsk timjan
salt och svartpeppar
2 dl vatten och en halv tärning köttbuljong
2 msk vetemjöl
2 dl naturell yoghurt

Skär köttet i strimlor. Bryn helt lätt i stekpanna med löken. Rör i enbär, timjan och kryddor. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Rör om ordentligt så att tärningen löser sig helt. Blanda yoghurt och mjöl och rör ner i pannan. Låt koka cirka tre minuter och servera med ris.

Fler recept hittar du i boken Gott ombord av Carina Lernhagen Matz, Nautiska Förlaget. Kan beställas genom www.sxk.se

Relaterade artiklar

Loogna spanar in prylar på Allt för Sjön 2012

Bästa båtprylarna för att öka komforten ombord

Grillmiddag i sittbrunnen. Foto: Bosse Niklasson

Böcker som stillar hungern

Multimedia ombord Foto: SeaSea

Ny teknik ombord på gammal båt

Sommarmat för ett naturnära liv

Maten vi helst äter på sommaren