Gott ombord: Vild panna med enbär

Redaktionen

Redaktionen

Gott ombord: Plocka enbär till en vildpannaEnebuskar är vanliga i kusttrakter. På en och samma buske finns omogna gröna, mellanmogna blågröna och de helt mogna blåsvarta bären. Ett ordspråk säger: ”När enen bara har mogna bär, är domedagen nära.” Lugn, för det kan inte hända.

RECEPT – Viltpanna

1 pkt fryst renskav
smör till fräsning
1 hackad gul lök
krossade enbär, cirka 10 st
2 tsk timjan
salt och svartpeppar
2 dl vatten och en halv tärning köttbuljong
2 msk vetemjöl
2 dl naturell yoghurt

Skär köttet i strimlor. Bryn helt lätt i stekpanna med löken. Rör i enbär, timjan och kryddor. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Rör om ordentligt så att tärningen löser sig helt. Blanda yoghurt och mjöl och rör ner i pannan. Låt koka cirka tre minuter och servera med ris.

Fler recept hittar du i boken Gott ombord av Carina Lernhagen Matz, Nautiska Förlaget. Kan beställas genom www.sxk.se

Gott ombord: Plocka enbär till en vildpanna

Relaterade artiklar

Loogna spanar in prylar på Allt för Sjön 2012

Bästa båtprylarna för att öka komforten ombord

Grillmiddag i sittbrunnen. Foto: Bosse Niklasson

Böcker som stillar hungern

Multimedia ombord Foto: SeaSea

Ny teknik ombord på gammal båt

Sommarmat för ett naturnära liv

Maten vi helst äter på sommaren

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar