Lasagne – enkelt att laga till sjöss

Redaktionen

Redaktionen

Recept på lasagne för 4 personer som är enkelt att laga till sjöss.

4 personer

Köttfärssås

2 stora gula lökar
2 klyftor vitlök

1 msk paprikapulver

oregano

600 g köttfärs

2 x 500 g tetra krossad tomat

en nypa socker

Salt och peppar

Gör så här:

Skala och hacka löken samt vitlök och fräs i olivolja. Tillsätt oregano och paprikapulver. Fräs långsamt i 10 minuter. Höj temperaturen och lägg i köttfärsen och låt den bli genomstekt. Häll på tomatkross, socker. Salta och peppra och låt koka ihop några minuter.

Vit sås

3 msk smör
3 msk mjöl

8 dl standard mjölk
salt och peppar, gärna riven muskot

Gör så här:

Smält smöret och blanda i mjöl. Späd vartefter med mjölk. Koka långsamt utan att bränna i botten. Krydda med salt och peppar och gärna muskot.

Varva vit sås, köttfärssås och lasagne-plattor i smorda aluminiumformar. överst ett lager vit sås och riven ost.

Grädda i ugnen 200° i 45 minuter eller tills pastan är helt mjuk.

Relaterade artiklar

Grillmiddag i sittbrunnen. Foto: Bosse Niklasson

Böcker som stillar hungern

Sommarmat för ett naturnära liv

Maten vi helst äter på sommaren

Pinfärska räkor direkt från fiskebåten

Räkfrossa – hur skalar man Pandalus borealis?

Vasadymling

Gott ombord: Ätbar Vasadymling