Bok om elsystemet ombord

Redaktionen

Elsystem ombord - gör-det-själv-bokBörjar elsystemet krångla? Då kan den praktiska gör-det-själv-boken ”Elsystem ombord” vara bra att ha till hands. Båtjournalisten Micke Westin delar med sig av sin kunskap som kan göra att du sparar tiotusentals kronor.

Äntligen en praktisk gör det själv-bok för alla båtägare om hur man uppdaterar eller byter ut sitt elsystem från grunden när elproblemen börjar dyka upp i den gamla fritidsbåten.

I Sverige finns drygt 700 000 fritidsbåtar – de allra flesta från 1970- och 1980-talen. Många börjar bli lite till åren men kan med en del kärlek och underhåll ge många fler års aktivt båtliv.

I många av de äldre båtarna kan svårförklarliga problem med elsystemet uppstå, från att laddningen av batterierna inte verkar funka till att säkringarna måste “snurras” för att lamporna ska fungera.

Att se över båtens elsystem är ett stort projekt som inte är helt lätt om man inte gjort någonting liknande förut. Tar man hjälp av en firma som jobbar med båtel är det en fråga om tiotusentals kronor även för en ganska liten båt.

Denna höggradigt praktiska bok utgår från det man verkligen måste veta för att kunna göra en uppdatering av båtens elsystem, utan att fodra några större teoretiska förkunskaper om hur el ombord fungerar. För den som vill ha lite teori finns ett kapitel i slutet av boken, men inga förkunskaper krävs. Elsystem ombord passar lika bra för motorbåten som segelbåten och är illustrerad med mängder av färgbilder.

Micke Westin är båtjournalist och har även jobbat som seglarinstruktör och styrman på skolfartyg. Han har seglat i Söderhavet och är också skeppare i Sjöräddningssällskapet.

 

 

Elsystem ombord - gör-det-själv-bok

Relaterade artiklar

Jetbat_mini

Stolleprov – liten båt men desto större motor

Hembyggd-eldriven-utombordare

Hemmameck – trasig motorsåg förvandlas till elsnurra

Bygger-egen-skuta-pa-tomten

Otroligt hemmabygge – 74 fot av solid livsglädje!

OE_32_Beppe_Backlund

Beppe och Lena byggde om sin drömbåt med egna händer

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar