Nytt däck väcker liv i klassiker!

Gustav Morin

Gustav Morin

Det ser ut som ett fint teakdäck men sägs ha längre livslängd, kräva mindre underhåll och vara okänsligt för fläckar. Därtill är monteringen enklare. Vi intervjuar tillverkaren av Flexiteek och visar vi hur monteringen går till.

Alla som vill ge nytt liv i sin gamla klassiker måste ta beslut om vilket däck de ska satsa på. Vi har tidigare berättat om att måla halkskydd och det är säkerligen det billigaste valet och det som väger minst. 

Men om man inte är viktkänslig och har man många skruvhål och andra skavanker man vill dölja så kan det vara fint att gå en annan väg. 

Ett alternativ är såklart att lägga ett nytt teakdäck. Snyggt och klassiskt men också kostsamt och mödosamt – inte minst om man alltid vill hålla det i nyskick. 

Det finns ju många som testat alla möjliga vägar och medel för att hålla sitt teakdäck i samma kulör som när det var nytt och de flesta är överens om att det är ett helsike – för att inte säga omöjligt.

Gillar man teakdäckets stil men inte är särskilt sugen på underhållet det kräver, så är ett pvc-däck ett intressant alternativ. Det ska nämligen fortsätta att se likadant ut över tid och drar varken åt sig fukt från fläckar eller kräver slipning och oljning med jämna mellanrum.

Se också:
Experten tipsar – vårda teakdäcket rätt
Att tänka på vid köp av begagnat båt med teakdäck!
Måla nytt halkskydd och båten blir som ny
Så lagar man trasig teaknåt!

I videon ovan följer vi installationen av Flexiteek på en gammal Allegro 33. Det är verkligen en förvandling som sker och det går fort!

Läs mer om pvc-däck på Flexiteek.com

kunskap_gor-det-sjalv_2019_Flexiteek_puff_flexiteek_5

Relaterade artiklar

kunskap_gor-det-sjalv_2017_RenoveringNiclasSkarlund_Ingang_NiclasSkarlundRenoveraIngang

Båtrenovering – expertens fem bästa tips

kunskap_gor-det-sjalv_2017_VarrustnStudioo_Ingang_Varrustning

Vårfix – bästa tipsen!

Flexideck_1285

Flexideck, ett alternativ till teak

tillbehor_Ovrigt__c052434

Operation teakdäck del 2

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar