Sjömansbiff för båtköket

Redaktionen

Redaktionen

Här finns recept på sjömansbiff för 4 personer, som är enkelt allt laga till sjöss.

4 personer

Ingredienser:

3 stora gula lökar
2 msk olivolja
400 g innanlår i tunna skivor
en klick smör
12 medelstora råskalade potatisar, skurna i skivor
1 flaska öl
2 msk flytande kalvfond och 2 dl vatten
lagerblad, salt och svartpeppar
Persilja

Gör så här:
* Skala och skiva löken och fräs mycket långsamt i olivolja i 5-10 minuter. Flytta över till en djup tallrik.

* Stek därefter köttet hastigt så att det får lite färg på ytan.

* Varva därefter potatisskivor, fräst lök och köttskivor i en gryta med tjock botten och lägg i ett lagerblad. Slå vattnet i stekpannan och vispa runt så stekskyn löser sig. Häll i kalvfonden och slå det sedan i grytan. Häll också i öl så att vätskan täcker allt.

* Koka cirka en halvtimme. Smaka av med salt och peppar. Strö på hackad persilja. Servera!

Relaterade artiklar

Loogna spanar in prylar på Allt för Sjön 2012

Bästa båtprylarna för att öka komforten ombord

Grillmiddag i sittbrunnen. Foto: Bosse Niklasson

Böcker som stillar hungern

Multimedia ombord Foto: SeaSea

Ny teknik ombord på gammal båt

Sommarmat för ett naturnära liv

Maten vi helst äter på sommaren