Sjöpolisen förstärker inför sommaren

Redaktionen

Redaktionen

Sjöpolisen i Västra Götaland, den som opererar i Göteborg och Bohuslän, satsar extra resurser för att förebygga olyckor till sjöss.
Att köra sex knop över den tillåtna hastigheten kan kosta föraren 1 500 kronor.

– Genom att kontrollera hastigheten med laser och ha en hög polisnärvaro i skärgården medverkar vi till att säkerheten till sjöss förbättras, menar Owe Magnusson, chef sjöpolisen.
Redan nu förstärker sjöpolisen sin verksamhet. Under våren har flera nya sjöpoliser utbildats och under sommaren utgör de ett extra tillskott för sjöpolisen. I Kungshamn kommer arbetsstyrkan fördubblas vilket gör det möjligt att öka sjöpolisens närvaro i norra Bohuslän.

Många larm under sommaren
Under sommar ökar båttrafiken kraftigt vilket innebär fler larm om fylleri och olyckor. Inte minst midsommar är en intensiv helg för polisen och särskilt vid kusten. Under midsommar kommer därför sjöpolisen att ha samtliga sina båtar igång för att bevaka bland annat Marsstrand, Kungshamn/Smögen och Göteborg.

Ny lättare båt
Under sommarmånaderna polisen hyrt in en snabbare och lättare båt för att kunna köra utryckning utan att orsaka olägenheter.
– Med den nya båten kan vi att på ett bättre sätt genomföra kontroller och utryckningar i hamnar och farleder, säger Owe Magnusson.

Fartkontroller
Sjöpolisen har fartkontroller till sjöss i stort sett varje dag. Med hjälp av laser mäts fartyg som inte håller hastighetsbegränsningarna i farleder och hamnar. Att köra sex knop över den tillåtna hastigheten kan kosta föraren 1 500 kronor.

Sjöpolisen vill inför sommaren uppmana att båtägare att vara extra uppmärksamma på de hastighetsskyltar som finns uppsatta vid hamnar och farleder samt att undvika alkohol i samband med båtkörning.

Relaterade artiklar

Rand_28_Leisure_puff_2

Rand 28 Leisure – första intrycken från testen

Över Atlanten säsong 2-Gurra Krantz

Över Atlanten 2 – bakom kulisserna med Gurra Krantz

Flipper 900 DC-8

Flipper 900 DC – första intrycken från testen!

Flysuit

Nytt fartrekord med 1 050 hk på ryggen!