Träbåtvård – unik chans att lära sig av de bästa

Träbåtvård – unik chans att lära sig av de bästa

Elias Johansson Rimsby

batvardslager-Bobby_Cyrus Vad sägs om veckolångt träningsläger i träbåtsvård i sommar? MYS arrangerar en intensivkurs i renovering av landets flytande kulturskatter. 

Motor Yacht Society, MYS, håller som bäst på att planera inför ett båtvårdsläger i Karlskrona i augusti. Ett arrangemang i samarbete med Carlskrona Veteranbåtsförening. Allt med syfte att bibehålla och utveckla gamla hantverkstraditioner.

Renovering av Forslundaren SKUM

Deltagarna kommer att få arbeta med MYS egen projektbåt SKUM. En klassisk runabout i mahogny konstruerad av Owe Forslund och byggd 1952 vid Forslunds Varv på Kungsholmen, Stockholm. Lägret välkomnar alla intresserade medlemmar och inga förkunskaper krävs. Verktyg och maskinell utrustning finns till hands på på plats. En av de drivande krafterna bakom arrangemanget är Bobby Cyrus (bilden ovan) som senast figurerade på Hamnen i samband med renoveringen av Sk30:an Jolly som låg övergiven på Gryts Varv.

Föredrag av Sjöhistoriska museet

I kursavgiften, 5 200 kronor, ingår kost och logi i direkt anslutning till varvet samt säker guidning av två erfarna båthantverkare. Vidare utlovas “fritidsaktiviteter under ett par av kvällarna med bland annat föredrag av representanter från Sjöhistoriska museet”.

Som deltagare kan man också förvänta sig en intensiv vistelse med arbetsdagar på åtta timmar med såväl teoretiska och praktiska moment.

Teori och praktik

– Som deltagare kan man också förvänta sig en intensiv vistelse med arbetsdagar på åtta timmar med såväl teoretiska och praktiska moment. Målet är att ge deltagarna en lärorik, trivsam och unik upplevelse samtidigt som de är med om att bevara ett kulturarv, säger Bobby Cyrus.

Populär föregångare

MYS båtvårdsläger är en variant av Byggnadsvårdsföreningens byggnadsvårdsläger som man har arrangerat i 30 år och som har blivit mycket populärt. För deltagande krävs medlemskap i MYS. Som medlem får man också en inbjudan till träningslägret när det börjar närma sig.

Elias Johansson Rimsby

batvardslager-Bobby_Cyrus

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Petterssonbat_Tay_Croatien_ingang

På tur i Kroatien med sin nyrenoverade Petterssonbåt

renovering-av-lite-motorbat

Häpnadsväckande hemmarenovering på 14 minuter

Spiri-bar-technologies-foil-rekord

Hundra sjömil på en laddning – Spirit 35 EF ska krossa motståndet

Micke_Leijnegard_batrenovering_Inl

Micke Leijnegard – hjälp jag har fått en träbåt!