Mäktiga USS Kearsarge visar musklerna i Stockholm

Elias Johansson Rimsby

USS_Kearsarge_InledningsbilddNär det 257 meter långa amerikanska amfibiestridsfartyget USS Kearsage gjorde entré i Stockholm var det många som släppte vad de hade för händerna för att beskåda spektaklet.

45 fartyg, 75 flygplan samt cirka 7 000 personer från 13 länder i all ära. Mäktigast av allt är ändå det amerikanska amfibiestridsfartyget USS Kearsage som drog blickarna till sig när det anlände till Stockholm igår.

Det 257 meter långa amfibiestridsfartyget USS Kearsage ingår i Stockholms stadsbild fram till söndag. Foto: Loke Johansson.

Då fartyget är för stort för att ligga i Frihamnen ligger det nu utanför Fotografiska tills det är dags att kasta loss på söndag för deltagande i Natoövningen Baltops 22 i mellersta och södra Östersjön. En övning som pågår till och med den 17 juni.

Här får vi höra statsministerns och försvarsministerns tankar kring besöket.

500 svenskar med i militärövningen

Övningen genomförs varje år. Sverige har deltagit sedan mitten av 1990-talet och ställer i år upp med två Visbykorvetter, två minröjningsfartyg, ubåt, fyra stridsflygplan, två helikoptrar och drygt 500 personer från marinstaben, första ubåtsflottiljen, tredje och fjärde sjöstridsflottiljen, Stockholms amfibieregemente, Marinbasen, Sjöstridsskolan, P18, K3, A8, F17 och Helikopterflottiljen, uppger Aftonbladet.

Se också:
USS Kearsarge – den 257 meter långa krigsmaskinen anländer

 

USS_Kearsarge_Inledningsbildd

Relaterade artiklar

HMS_Artemis_inledningsbild

Nytt svenskt fartyg och NATO-besök i Stockholm

USS_Kearsarge

Baltops 22 – Sverige visade vägen på hemmaplan

KNM_Skjold_1

Mäktiga Natofartyget KNM Skjold gästade Malmö

USS Kearsarge

Spektakulärt – de 40 krigsfartygen lämnar Stockholm!

Visa 1 Kommentar

1 kommentar till “Mäktiga USS Kearsarge visar musklerna i Stockholm”

Lämna en kommentar