Marstrand Motorboat Show – mässans verkliga stekare

Marstrand Motorboat Show – mässans verkliga stekare

Elias Johansson Rimsby

Det finns “ursäkta-att-jag-finns-båtar”. Och så finns det “här-kommer-jag-båtar”. Här spanar vi in den senare kategorin på Marstrand Motorboat Show. Se inslaget!

Bland de ofrånkomligt stekiga ekipagen noteras bland andra Windy 4SR44 Blackhawk. En båt som i grunden och sina 14 meter till trots är tänkt som tenderbåt till betydligt större flytetyg. Enkelt beskriven är hon en lyxig men samtidigt sober båt där man inte har dragit i handbromsen för kostnader på vägen mot det slutgiltiga resultatet.

Ritad av racerguru

Under rubriken verkliga stekare sorterar vi också in Cormate T28 som fick sig en ordentlig genomkörare när Hamnen testade den i våras. I motorrummet trängs inte mindre än 430 hästkrafter i form av en Mercruiser 8.2 HO Mag och som är designad av den norske racergurun Egil Ranvig.

Kompromisslöshet i all sin prakt

Näst på tur i kategorin stekare är Numbus T11 som med sina dubbla motorer tar sin ägare med gäster ut till badviken snabbt och effektivt. Men när det kommer till boende spå har denna 11-metersbjässe i ärlighetens namn inte så mycket att erbjuda med tanke på storleken. Precis så som sig bör när det gäller kompromisslösa stekare.

Egen stil

Sist men inte minst tar vi en närmare till på Delta 33 Open som har sina minst sagt säregna stil och som inte lämnar någon oberörd.

Se inslaget!

Elias Johansson Rimsby

windy-sr44-Marstrand-motor-boat-show

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Batsemester-med-liten-motorbat-i-Stockholms-skargard

Båtsemester med barnfamilj – vi gör det till en barnlek

Båtsemester-tips-fru-barn

Båtsemester med barnfamilj – konsten att komma iväg

Eldriven-Rib-med-med-utombordare-testas-av-Hamnen

Test: RIB Unlimited 6s – som klippt och skuren för eldrift

Test-Nordstar-42-Cruiser-test

Test: Nord Star 42 Cruiser – bruksbåt med hög boendekomfort