Båtmässa på Orust – “starka Svenska varv redo att leverera”

Elias Johansson Rimsby

Det kan förstås bero på det växande klimatmedvetandet. Eller så är det bränslepriserna. Oavsett vad så är trenden tydlig – intresset för segelbåtar ökar kraftigt. Här är Mats Erikssons analys.

Han är VD för Sweboat (Båtbranschens Riksförbund) och hans analys är kristallklar. Intresset för segelbåtar är på stadig uppgång och enligt Mats Eriksson så har proppen verkligen släppt när det gäller försäljning av såväl nytt som begagnat. Att det sedan finns ett stort uppdämt behov av att få gå på båtmässa är också alldeles tydligt.

Lovande inför Orust Sailboat Show

Därför finns det också anledning att tro att årets upplaga av Orust Sailboat Show med öppet varv blir något alldeles extra. För första gången är detta en renodlad segelbåtmässa som slår upp portarna nu på fredag den den 26 augusti och pågår hela helgen.

Totalt väntas inte mindre 24 sprillans nya, ett 30-tal begagnade och inte mindre än 50 classic-båtar ligga vid bryggorna i Ellös. Minst lika stor uppslutning blir det från landets ledande tillverkare och grossister av tillbehör.

Bakom kulisserna

Till detta kommer möjligheten för alla besökare att ta en titt bakom kulisserna där Hallberg-Rasys stolta flytetyg växer fram. Därav tilläggsnamnet “…med öppet varv”.

Fritt inträde

Det är med andra ord upplagt för att jämföra, känna, klämma, ställa frågor och/eller bara inandas atmosfären bland landets ledande aktörer i segelbåtsbranschen. Som vanligt gäller fri parkering och fritt inträde när det är båtfest på Ellös.

Se inslaget!

Se också:
Analys – “Nu finns drömbåtarna att köpa igen”

Mat-Eriksson-Orust-Sailboat-Show

Relaterade artiklar

Alltpasjon_2022

Tre båtmässor på två helger lockade tiotusentals besökare

Celeste_34_Orust Sailboat_Show

Orust Sailboat Show – fyra glödheta båtar kring 35 fot

SweIngang

Båtbranschen – rekord i allt!

Digitala båtmässan

Digitala Båtmässan – Allt på sjön och Marstrand Boat Show!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar