Båtmässa på Orust – “starka Svenska varv redo att leverera”

Båtmässa på Orust – “starka Svenska varv redo att leverera”

Elias Johansson Rimsby

Det kan förstås bero på det växande klimatmedvetandet. Eller så är det bränslepriserna. Oavsett vad så är trenden tydlig – intresset för segelbåtar ökar kraftigt. Här är Mats Erikssons analys.

Han är VD för Sweboat (Båtbranschens Riksförbund) och hans analys är kristallklar. Intresset för segelbåtar är på stadig uppgång och enligt Mats Eriksson så har proppen verkligen släppt när det gäller försäljning av såväl nytt som begagnat. Att det sedan finns ett stort uppdämt behov av att få gå på båtmässa är också alldeles tydligt.

Lovande inför Orust Sailboat Show

Därför finns det också anledning att tro att årets upplaga av Orust Sailboat Show med öppet varv blir något alldeles extra. För första gången är detta en renodlad segelbåtmässa som slår upp portarna nu på fredag den den 26 augusti och pågår hela helgen.

Totalt väntas inte mindre 24 sprillans nya, ett 30-tal begagnade och inte mindre än 50 classic-båtar ligga vid bryggorna i Ellös. Minst lika stor uppslutning blir det från landets ledande tillverkare och grossister av tillbehör.

Bakom kulisserna

Till detta kommer möjligheten för alla besökare att ta en titt bakom kulisserna där Hallberg-Rasys stolta flytetyg växer fram. Därav tilläggsnamnet “…med öppet varv”.

Fritt inträde

Det är med andra ord upplagt för att jämföra, känna, klämma, ställa frågor och/eller bara inandas atmosfären bland landets ledande aktörer i segelbåtsbranschen. Som vanligt gäller fri parkering och fritt inträde när det är båtfest på Ellös.

Se inslaget!

Se också:
Analys – “Nu finns drömbåtarna att köpa igen”

Elias Johansson Rimsby

Mat-Eriksson-Orust-Sailboat-Show

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Aqua Superpower - puffbild

Aqua SuperPower: Laddkorridorer ska låsa upp elbåtslivet

Bowter_Aeon_batterier

Genidrag – gamla elbilsbatterier får nytt liv i elbåtar

baljan2

“Baljan” blir eldriven – KSSS minskar utsläppen vid Sandhamn

Hamnen-till-Saltkrakan-med-eldrift-Large-1

Saltkråkan – nostalgitripp i farbror Melkers fotspår