Mercury V12 med 600 hk – bildfrossa!

Gustav Morin

Här kommer första faktan och första bilderna från Mercurys lansering av denna best till motor som är på 7,6 liter och har en tvåväxlad automatlåda.

Mercury tar i från tårna och lanserar värdens starkaste serietillverkade utombordare – en V12:a och ett monster till motor på inte mindre än 600 hk.

Mercury Verado V12, som den heter, är inte bara stark utan kommer också med en rad nya finesser och lösningar.

Det här är en motor som efterfrågats av våra kunder – som vill ha större och starkare.

Chris Drees, president Mercury Marine.

Några nyheter i korthet om Mercury Verado V12 från den rykande färska pressreleasen är att:

Den är baserad på ett V12-motorblock på 7,6 liter som ska leverera ett stort vridmoment, primärt för att snabbt knuffa upp stora båtar i planing.

Branschens första två-växlade automatlåda som optimerar varvtalet i förhållande till belastningen med snabb acceleration och maximal effektivitet vid marschfart som resultat.

Växelhuset svänger medan resten av motorn sitter kvar i längsled, n0,3ågot som ger mer plats på akterspegeln för fler motorer samt en styrvinkel på hela 45 grader.

Nya ”Mercury-tekniker” som ger ”god bränsleekonomi och en stor handlingsradie, samt smidig och tyst gång”.

Mercury Verado V12 600 har primärt utvecklats för stora båtar och ska öka antalet som konverterar från inombordare till utombordare.

Pressmeddelandet i sin helhet.

Mercury Marine lanserar den helt nya Verado-motorn med V12 och 600 hk — omdefinierar prestandan för utombordare

FOND DU LAC, Wis. (11 februari, 2021)  – Mercury Marine®, en avdelning inom Brunswick Corporation (NYSE: BC), lanserade idag den helt nya och revolutionerande Verado® V12-utombordsmotorn på 7,6 liter och 600 hk. Med denna lansering fortsätter Mercury att transformera och omdefiniera marknaden för utombordsmotorer med hög effekt, genom att erbjuda sin mest kraftfulla och starkaste utombordare, som dessutom inkluderar flera branschnyheter för en mängd olika tillämpningar.

”Båtarna fortsätter att bli allt större och kraven på prestanda ökar. Därför har båtägarna frågat efter en bättre lösning med fler hästkrafter som kan uppfylla deras behov. Vår nya V12 Verado-utombordare är Mercurys svar på detta”, säger Chris Drees, president Mercury Marine.

Fyra kamaxlar

”Med hjälp av vår avancerade teknik och ingenjörskap skapade vi en helt ny definition av prestanda hos utombordare. V12 Verado-utombordaren ger båtägarna en ojämförbar frihet, lyx och kraft att utöva sin passion ute på vattnet. Detta är en fantastisk motor som kommer att förändra båtägandets framtid”.

Banbrytande produktinnovationer innefattar följande:

Världens första utombordare med V12:a. Verado-insugsmotorn på 600 hk har stor slagvolym och fyra kamaxlar som genererar ett imponerande vridmoment för att snabbt få upp tyngre båtar i planing och snabbt accelerera upp i hastighet.

Första växellådan på en utombordare

Branschens första 2-växlade automatlåda för en utombordare optimerar motorns varvtal efter belastningen, vilket underlättar för en kraftfull acceleration och ytterst effektiv körning i marschfart.

Branschens första styrbara växelhus på en utombordare vrider sig fristående under vattnet, medan motorenheten sitter kvar i ett utrymmesbesparande och fast läge. Detta ger mer plats för multimontage och en vidare styrvinkel för smidig styrning. Tack vare motroterande propellrar har den också bättre ”grepp” i vattnet när du ska lägga till och manövrera där det är trångt.

Lägre förbrukning och bättre räckvidd

Flera förbättrade Mercury-tekniker arbetar tillsammans för att ge V12 Verado-utombordaren exceptionellt bra bränsleekonomi och räckvidd.

”V12 Verado-utombordaren levererar allt det båtägarna vill ha och mer därtill med sina många hästkrafter. Motorn gör båtarna enkla att manövrera vid bryggan och ger en överlägsen styrning i alla hastigheter. Den är otroligt bränslesnål, så båtägarna kan åka och stanna ute längre. Den är så behaglig och tyst att du utan problem kan föra ett samtal med någon när motorn är igång. Den är hållbar, tillförlitlig och enkel att underhålla. Det finns inget som liknar V12 Verado på marknaden idag”, säger Drees.

Investerat 1,5 miljarder dollar

Utvecklingen av utombordaren V12 Verado är ett resultat av Mercurys fortsatta engagemang för investering i forskning och utveckling och en utökad tillverkning, vilket inkluderar investeringar på mer än 1,5 miljarder dollar sedan 2008.

”Vi har investerat kraftigt och under många år för att förbättra vår förmåga att förvandla ytterst kreativa idéer till praktiska, funktionella och tillförlitliga system”, sade Tim Reid, Mercury Marines vice president för utveckling och teknik.

Börjar säljas under sommaren

“Det arbetet har placerat oss på en bra plats gällande att förutspå och reagera på marknadsförändringar. Vi lyssnade noga på båtägarnas behov och önskemål och skapade nya produkter med avsikten att överträffa deras högsta förväntningar”.

Mercury Marine V12 Verado-utombordaren kommer att börja säljas under sommaren 2021.”

Mercury 600 hp V12 puff

Relaterade artiklar

Mercury_trippla_utombordare

Köpläge – kraftiga prisökningar på utombordare att vänta

Biobensin OKQ8

Mercury Marine tycker till om nya biobensinen

Marell 900 4 (kopia)

Marell M9 – första intrycken från testen

Mercury V12 600 hp-11

Så funkar nya supermotorn – Mercury V12 600 Verado

Visa 2 kommentarer

2 kommentarer till “Mercury V12 med 600 hk – bildfrossa!”

 1. Hej Hamnen.
  Kan ni definiera vad en automatlåda är? Jag är väldigt nyfiken?
  Med er definition är då ett hydraliskt backslag då också en automatlåda?
  Dubbla kamaxlar för bättre vrid?? Snälla, jag får kramp i i huvudet!

  Svara
  • Vi ber om ursäkt för huvudvärken. Vi borde ägnat mer tid att översätta (den svenska) pressreleasen. Återkommer med ett tydligare inslag kring tekniken.

   Svara

Lämna en kommentar