Mooring Whips – lägg till på utsatta platser utan risk!

Gustav Morin


På ställen som är utsatta för vågor finns alltid en risk att båten skaver mot bryggan. Nu finns en svensktillverkad lösning!

Att lägga till vid en brygga som är exponerad för vind och vågor, framförallt svallvågor, är mardrömmen för alla båtägare. Det är väldigt hög risk att fendrarna hoppar snett och att både brygga och båt får skador av skavet som uppstår. Vill det sig riktigt illa kan hela båten sköljas upp på bryggan – något som Hamnen.se faktiskt upplevt vid en bensinbrygga när en förbipasserade förare av en massiv motorbåt misstolkade skylten 3 knop till 12 knop.

Det blev ingen rolig historia av den situationen men med Mooring Whips hade inga skador uppstått. Uppfinningen ser nämligen till att båten trycks bort från bryggan med hjälp av två stycken fyra meter långa och solida glasfiberstavar. De ska klara att hålla emot båtar på upp till tio ton och fungerar för både motorbåtar och segelbåtar.

I videon ovan ser ni hur systemet fungerar och vi visar också hur monteringen går till. Efter ett par enkla instruktioner är det fullt rimligt att installera systemet själv.

Priset är 10 900 kr. Läs mer på www.innomarin.se.

Prylar_2019_Mooring_Whips_190423_-_Mooring_whips_-_puff_4-2

Relaterade artiklar

Konsten_att_fortoja

Snabbkurs – konsten att förtöja smidigt och säkert

Manovrering_trang_hamn

Snabbkurs – smidig manövrering i trånga hamnar

131279005_182520193517805_1588274291448372211_o

NaviWheel – konstformen att lägga till går i graven

Spektakulart_2019_Reverse_sailing_docking_Reverse_sailing_docking

Så lägger man till utan motor – i full fart baklänges!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar