Nära 100 kryssningsfartyg trotsade pandemin

Elias Johansson

Medan många hamnar världen över fortfarande kämpar med sviterna av pandemin noterade Stockholms Hamnar hela 225 000 gästande kryssningspassagerare den gångna säsongen.

Stockholms Hamnar är en av få kryssningshamnar i världen som har haft öppet under hela pandemin vilket medfört att rederierna har kunnat återuppta kryssningar så fort det blev möjligt. Nu kan Stockholms Hamnar se tillbaks på en lyckad säsong där inte mindre än 95 stora kryssningsfartyg gästade Stockholm.

Se också:
Pandemin tvingar kryssningsfartyg till skroten!
Nytt kryssningsfartyg med gokartbana sjösatt
Upplev den mäktigaste fartygssignalen någonsin

Mäktiga Mein Schiff

I kryssningsbranschen är Stockholm känt för sin vackra insegling och har alltid stått högt i kurs i jämförelse med konkurrerande städer. Den 19 oktober kom tyska Mein Schiff 1 (bilderna) in och avslutade säsongen som ett av de sista gästande kryssningsfartygen.

Joakim Larsson (M), ansvarigt borgarråd Stockholms Hamnar är nöjd med säsongen.

Vägen var dock inte varit spikrak under pandemin utan krävde en del försiktighetsåtgärder. Under säsongsstarten i april arrangerades så kallade blue cruises där passagerare inte gick i land i Stockholm.

Det hela övergick sedan i “bubble cruises” där passagerarna fick hålla sig i en egen bubbla för att avslutas med att de fick gå iland på egen hand.

Genererar jobb

– Det är mycket glädjande att Stockholm står sig stark som kryssningsdestination. Även ett år som detta lyckas man närma sig 100 kryssningsfartyg. Kryssningspassagerarna betyder mycket för Stockholm ekonomiskt och bidrar ett vanligt år med fler än 1000 arbetstillfällen i regionen, säger Joakim Larsson (M), ansvarigt borgarråd Stockholms Hamnar.

KryssningIngang

Relaterade artiklar

FarjaLandstrom

Landström ska minska utsläppen från färjorna

SkrotIngang

Pandemin tvingar kryssningsfartyg till skroten!

nyheter_2019_Fartyg_haveri_Norge_Viking_Sky

Videobilder inifrån Viking Sky

Spektakulart_2017_WorldClass_Ingang_RekordKryssare

Två svindlande lyxiga bjässar på gång!

Visa 1 Kommentar

1 kommentar till “Nära 100 kryssningsfartyg trotsade pandemin”

Lämna en kommentar