Nära 100 kryssningsfartyg trotsade pandemin

Elias Johansson Rimsby

Stockholms_Hamnar_trotsade_pandemin Många hamnar världen över led stora ekonomiska förluster under den förra pandemi-vågen. Samtidigt tog Stockholms Hamnar emot hela 225 000 kryssningspassagerare.

Stockholms Hamnar är en av få kryssningshamnar i världen som har haft öppet under hela pandemin vilket medfört att rederierna har kunnat återuppta kryssningar så fort det blev möjligt. Efter förra sommaren kunde Stockholms Hamnar se tillbaks på en lyckad säsong då inte mindre än 95 stora kryssningsfartyg gästade Stockholm.

Se också:
Pandemin tvingar kryssningsfartyg till skroten!
Nytt kryssningsfartyg med gokartbana sjösatt
Upplev den mäktigaste fartygssignalen någonsin

Mäktiga Mein Schiff

I kryssningsbranschen är Stockholm känt för sin vackra insegling. Huvudstaden har alltid stått högt i kurs i jämförelse med konkurrerande städer. Den 19 avslutade tyska Mein Schiff 1 (bilderna) kryssnings-säsongen i Stockholm som etta de sista fartygen.

Joakim Larsson (M), ansvarigt borgarråd Stockholms Hamnar är nöjd med säsongen.

Vägen var dock inte varit spikrak under pandemin utan krävde en del försiktighetsåtgärder. Under säsongsstarten i april arrangerades så kallade blue cruises där passagerare inte gick i land i Stockholm.

Det hela övergick sedan i “bubble cruises” där passagerarna fick hålla sig i en egen bubbla för att avslutas med att de fick gå iland på egen hand.

Genererar jobb

– Det är mycket glädjande att Stockholm står sig stark som kryssningsdestination. Även ett år som detta lyckas man närma sig 100 kryssningsfartyg. Kryssningspassagerarna betyder mycket för Stockholm ekonomiskt och bidrar ett vanligt år med fler än 1000 arbetstillfällen i regionen, sade Joakim Larsson (M), ansvarigt borgarråd Stockholms Hamnar när han sammanfattade förra årets säsong.

Stockholms_Hamnar_trotsade_pandemin

Relaterade artiklar

Goteborgs-hamn-satsar-pa-solpaneler

Omfattande satsning på solceller i Göteborgs hamn

Icon_of_the_Seas_inledningsbild

Snart sjösätts världens största kryssningsfartyg

Gloabal_Dream_skrotas

Sprillans nytt kryssningsfartyg kan komma att skrotas

FarjaLandstrom

Landström ska minska utsläppen från färjorna

Visa 1 Kommentar

1 kommentar till “Nära 100 kryssningsfartyg trotsade pandemin”

Lämna en kommentar