Nor-Tech 420 Monte Carlo – vulgär har blivit vacker

Gustav Morin

Gustav Morin

Nortech_420_Monte_Carlo__2_puffNorrmännen på Nor-Tech bygger några av världens tuffaste och snabbaste båtar på sitt varv i Florida. Vanligen är de lackerade med extrema färgblandningar och mönster och syns och hörs mer än Björn Ranelid. Nya Rivainspirerade Nor-Tech 420 Monte Carlo pratar ett annat språk.

Nya Nor-Tech 420 Monte Carlo är inte bara en ny båt utan snarare ett nytt koncept från de två norrmännen Nils Johnsen och Trond Schou. Den ser ut som en klassisk racer men har en mer modern layout invändigt. Mest framträdande är att ratten sitter i mitten, vilket gör att alla ombord på ett trevligt sätt kan centreras kring föraren, samtidigt som båten behåller vindrutan långt förut och därmed får de klassiska svepande linjerna.

Den stora men snyggt låga vindrutan hålls uppe av kråmade ramar, vilket sätter stilen. Och det ljusa skinnet som alla säten säte är sydda med ger både en lyxig snits samtidigt som det sägs vara fantastiskt mjukt att sitta på. Frågan är dock hur fint det är när Floridavärmen steker och man lutar sig tillbaka med bar överkropp?

Nåväl, man får behålla tröjan på. Det passar kanske bättre in i bilden ändå.

Nor-Tech bygger sina båtar på beställning och kunden kan till stor del skräddarsy sin egen stil. Kunden till den här skönheten verkar vara aningen besatt av Mercedes muskelbilar med beteckningen AMG då han låtit den tyska designen synas i flera detaljer.  Lacken är AMGs Indian Grey metallic och avgasrören har tyskarnas fyrkantiga design.

Ytterligare likhet med Mercedes är motorerna. De drivs av diesel, något som i powerboatkretsar nog är som att svära i kyrkan. Nor-Techs båtar drivs vanligen av enorma bensin V8:or eller turbinmotorer.

Anledningen till detta förnuftiga motormontage är att båten inte sålts till en ”petrolhead-amerikan” utan till en norrman som ska ha båten i Norge, närmare bestämt i Drammen, enligt en artikel i norska Båtmagasinet.

Nor-Tech 420 Monte Carlo data:
Längd: 13 m
Bredd: 3 m
Vikt: 5 200 kg
Tank: 1 200 l
Kojplatser: 2 st

Mer info: www.speedboats.no och www.nor-tech.com.

Se reportage på norsk tv om de två sköna norrmännen på Nor-Tech.

Nortech_420_Monte_Carlo__2_puff

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar