Ny teknik bäddar för flytande vindkraft till havs

Elias Johansson Rimsby

Flytande vindkraft långt ute till havs skulle kunna vara framtiden. Långa kablar, dyrt underhåll och svåra reparationer. Skeptikerna har sina argument klara för sig men ny teknik öppnar nya möjligheter för flytande vindsnurror.

Vindkraftverk på det torra samt nära kusten är en sak. Men när det kommer till flytande vindkraftverk långt ute till havs, väl utom synhåll och där de ställer till mindre skada för djurlivet, så har problemen hopat sig.

Se också:
Enorm vindkraftspark planeras utanför Sandhamn
Nytt 320 meter högt vindkraftverk ger femdubbel effekt!

Tills nu, om man får tro en växande grupp produktutvecklare och forskare. En del går så långt att de menar att flytande vindkraftverk är den stora lösningen och att de i stort sett skulle kunna täcka elbehovet i den större delen av världen enligt YouTube-kanalen Just Have a Think.

Flytande vindkraftverk ute på oceanerna är framtiden och skulle kunna försörja större delen av världen med el om man får tro entusiasterna. 

Fördelen med flytande vin kraftverk långt ifrån kusten är starkare vindar samt att de i stort sett kan byggas hur stora som helst medan nackdelarna, krångligt underhåll och långa transporter, är på god väg att lösas om man får tro entusiasterna.

Se videon!

Flytande vindkraft långt ute till havs skulle kunna vara framtiden.

Relaterade artiklar

Hornsea_2_vindkraftspark

Världens största vindkraftpark testas med framgång

Elforsorjning_Danmark

Danmark – här är lösningen för Europas energiförsörjning

Regeringen ser ett stort behov av att öka energiproduktionen och vill satsa på havsbaserad vindkraft.

Regeringen snabbar på utbyggnad av havsbaserad vindkraft

vindpark_hav_horisont

Vindkraftspark utanför Sandhamn oroar båtfolket

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar