Nybörjare planerar segling till Skottland

Gustav Morin

Gustav Morin

Sebastian, 24 år, planerar att segla till Skottland i en Maxi 77:a. Han har just köpt båten, tagit förarintyg och är”väldigt ny i seglingsvärlden”. Han söker besättning.
Är det klokt av honom att ge sig iväg? Sebastian är tacksam för tips och funderingar kring hans långsegling.

Hej seglare!

Jag skulle vilja segla till Skottland i sommar, i Augusti närmare bestämt. Planen är att gå från Malmö, upp mot Höganäs, mot Anholt, Skagen, Thyborön och sedan Fraserburgh eller Petershead. Spendera ungefär en vecka i Skottland för att segla hem igen och vara hemma innan September börjar. Jag har ganska nyligen skaffat mig min första båt, en Maxi 77 från -77. Jag är väldigt ny i seglingsvärlden, precis tagit mitt Förarintyg och företagit mig några småseglingar.

Seglade till Anholt förra sommaren som första längre utflykt. Nu senast midsommarhelgen då jag seglade till Ven. Besökte även Dragör förra helgen. Jag är medveten om att det är ett stort steg att gå från Malmö – Ven till Thyborön – Skottland, men det är också det som är tjusningen. Fram tills Augusti är målet att komma ut med båten och försöka få in så mycket olika sorters väder och situationer som möjligt.

Det går säkert inte att lära sig allt man behöver lära sig, men målet är att jag ska lära mig båten ordentligt och förstå hur den beter sig. Nog om mig!
För att seglatsen ska bli så trevlig och bekväm som vädret tillåter skulle jag vilja segla med två personer till i besättningen. Helst med jämnåriga och gärna tjejer, men ingetdera är något krav. Har du seglingskunskaper är det bara bonus men inte heller det något krav. Enda kravet är att du gillar utmaningar och lite hårdare äventyr då man aldrig vet vad vädret kan tänkas bjuda på. Det hade varit väldigt bra om blivande besättningsmedlemmar bor i Malmöområdet för att hinna träna lite tillsammans innan avfärd, men det är absolut inget krav. Dock vill jag träffa dig minst en gång innan för att se så att vi passar ihop någorlunda bra

Det är alltså Augusti månad som gäller, avfärd och hemkomst UNGEFÄR första och sista Augusti, här måste vädret få bestämma. Jag bjuder på kostnader relaterade till båten och skulle vilja dela hamnavgifter och matkostnader med besättningen. Bara att maila om du har några frågor om vad som helst.

Så, lite frågor från min sida:
Vad anser ni gamla ärrade sjömän om segelrutten och tidsplanen?
Är det någon med erfarenhet av Nordsjöseglatser som vet hur vädret är i Augusti? (Generellt).
Har någon hört om andra båtar som ska göra en liknande resa snart eller nyss har gjort det?

I övrigt mycket tacksam för tips och funderingar kring det hela!

Sebastian, 24 år och nybliven kapten på Tindra.

Till tråden på forumet

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar