Nytt solorace – non stop runt jorden i foilande 100-fotare

Sjunde januari startar sex av världens snabbaste havkappseglingsbåtar i ett nytt race runt jorden. Sex skeppare ska ensamma hantera sina båtar i farter upp emot på 50 knop på världens mest ogästvänliga vatten. Arkea Ultim Challenge heter racet som tar äventyret i segling till nya nivåer.

Kappseglingsklassen – Ultim. Bansträckning – jorden runt med start och mål i franska Brest. Besättning – en person per båt. Redan där har vi fått en vink om att det inte är vilken onsdagssegling som helst.

Se också:
Jacques Vabre – prestigematch i seglingens värstingklass

De som ska göra upp är sålunda sex av planetens mest extrema flytetyg. Extrema 32 meter långa trimaraner som bara är byggda för en enda sak. Att kunna beta av sjömil i ett galet tempo i havskappsegling.

Racet före racet

Första utmaningen i Arkea Ultim Challenge uppgörelse är dock redan i full gång. Den att förbereda, justera, testa och kontrollera ekipagen. Senast den 29:e ska de sedan ligga startklara vid kajen i Brest då festligheterna påbörjas och pågår i den seglingstokiga staden ända fram till start.

Sex ensamma skeppare startar snart i världens mäktigaste havskappseglingsmaskiner. De ska segla non-stop jorden runt ensamma i bärplanstrimaraner på 100 fot.

Runda några kända uddar…

När startskottet ljuder gäller det sedan, enkelt beskrivet att korsa Atlanten, lämna tre legendariska uddar om babord och korsa den ökända Södra oceanen. För att nämna en del.

Se videon!