Axopar följer upp trendsättaren med ny 29-fotare

”Mer än en efterföljare” – så beskriver Axopar sin nya 29-fotare. En båt vars föregångare satte trender i så gott som hela båtvärlden.

Det nya 29-fotsskrovet som lanseras under Boot Düsseldorf kommer i två utföranden – som Sun-Top och Cross Cabin.

Tio år har gått sedan trendsättaren Axopar 28 lanserades. En båt som i mångt och mycket banat väg för ett nytt formspråk. Fyra år senare hade man sålt över 1 000 exemplar och det var dags för storsäljaren att få sig ett ansiktslyft.

Nu, ett decennium och flertalet utmärkelser senare inleder den finska tillverkaren med sitt ursprung i Aquador, XO och Paragon ett nytt kapitel.

Vilket bättre sätt att göra detta på än med en ny serie – en serie som fått namnet Axopar 29?

Se även:
Axopar 28 – tuff trendsättare eller kompromissmiss
Axopar 25 Electric – så fungerar den med 300 eldrivna hästkrafter

Avtäckningen av de två versionerna, en Cross Cabin och en Sun-Top, görs föga förvånande på världens största båtmässa Boot Düsseldorf nu i helgen.

Såhär beskriver Axopar själva sin nysatsning i ett pressmeddelande:

”Vi tog alla lärdomar från Axopar 28 som samlats under ett decennium och överförde dem till en helt ny typ av båt med den helt nya Axopar 29. Den är mer än en efterföljare, den är ett bevis på vår finska beslutsamhet och uthållighet – SISU –, för att fortsätta driva innovation och vårt löfte att fortsätta bygga ännu bättre båtar för våra kunder.”

Om man håller dessa löften återstår att se. Vi kan dock lova en närmre titt från lanseringen på Boot Düsseldorf inom kort.

Texten uppdateras.