Fjordling Poker Run: Fantasternas fartfyllda färd har fått datum

I sommar blir det Fjordlingfest i norska Arendal. En fartfylld helg med cuising, fartfyllda race och fantastiska båtar signerade Jan Herman Linge.

Batveckan_Oregrund_Johan_Waltari
En syn likt denna lär Arendalarna få uppleva i sommar när Fjordling Poker Run kommer till stan. Bilden är från Båtveckan i Öregrund och ombord är ingen mindre än fjordlinggurun Olle Corneman tillsammans med dottern Celine. Foto: Johan Waltari.

Fjordling – ett ämne som aldrig slutar att intressera. Om det är för båtens kultstatus eller skrovet som, i Skippos Elias Johansson Rimsbys ord, ”gått obesegrat trots all skrovutveckling de senaste 60 åren” låter vi vara osagt.

Men att denna klassiker ska ha ett Poker Run helt i sin, och konstruktören Jan Herman Linges, ära känns som en självklarhet.

Äger rum i Fjordlingens forsterland

Det är inte första gången som en stilstudie i vackra gånglägen likt denna går av stapeln, inte alls. Så sent som ifjol gick det att skåda dessa mästerverk starta och gå i mål vid Marindepån på Dalarö. Men i år hålls en liknande körning i Fjordlingens förlovade hemland – Norge.

Datumet som utannonserats är 5 juli och det lär bli en härlig dag för alla fantaster som gästar i hamnen i Arendal.

– Linge är ju en fantastisk designer, så det här evenemanget blir en ära, något han troligen aldrig kunde föreställa sig på 60-talet. Vi skulle gärna ha med all hans design men det får bli vid ett annat tillfälle. På detta evenemang kommer det enbart vara fjordlingar, 17 och 18 fot. Det är verkligen roligt med ett sådant gensvar och viljan att vara med, skriver arrangören Asbjørn Jøsendal i ett inlägg på Facebook.

Det är dock först på lördagen den 6 och söndagen den 7 juli som gasreglagen får gå i bottnen. Då bjuds det på såväl matchrace som fjordlopp. Arrangören gör det därför tydligt att fredagens körning är mer av en cruising än en regelrätt Poker Run.

Vi på Skippos redaktion skulle vilja varmt rekommendera även de som inte äger en Fjordling och råkar ha vägarna förbi Arendal första helgen i juni att ta en titt på dessa fantastiska flytetyg!

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö