Här grips båtmotortjuvar på bar gärning i Stockholm

Polisen misstänkte brott och satte span på två män varav en tidigare dömts för stöld av båtmotorer. Tillslaget skedde på Gärdet.

Polisen fick ett tips om två män som misstänktes förbereda smuggling av fem utombordsmotorer.

Polisen skuggade de två männen, 43 och 21 år, när de åkte runt i Stockholmsförorterna Alby och Haninge och införskaffade packsmaterial.

Enligt Mitt i så besökte de Biltema på de båda platserna och införskaffade presseningar, snören, packtejp och bågfil.

Det visade sig snart att en av männen hyrde ett förråd på Gärdet och polisen beslutade att sätta in span där.

Det visade sig vara väl investerad tid.

Bilder från tillslaget. Foto Polisen.

Tidigt på morgonen 27 september lastade de båda männen in stulna båtdelar i förrådet och piketpolisen kunde gripa dem på bar gärning.

Den äldre mannen döms till fängelse och utvisning.

Båda gärningsmännen nekade till brott – att de genomfört stölderna – men medgav att de fraktat, lastat och förvarat motorerna i sitt förråd.

De båda männen har nu dömts. Enligt Stockholms tingsrätt hade männen för avsikt att föra ut de fem funna motorerna ur landet. Värdet på stöldgodset bedömdes uppgå till en miljon kronor.

Hårdast straffas 43-åringen som döms för grovt häleri med bakgrund av att han är känd hos polisen sedan tidigare på grund av liknande brott. Han döms till fängelse i ett år och utvisning i fem år. Den andra mannen som bara är 21 år är inte tidigare känd hos polisen och döms till villkorlig dom, också för häleri.