Modellbygge – han bygger ett fullt fungerande hangarfartyg

Man kan bygga modellbåtar med måtta. Eller som kan man, som i det här fallet, bygga ett fungerande hangarfartyg på hela  fem meter med tillhörande modellplan. Se videon!

Modellhangarfartyg
Man kan bygga modellbåtar med måtta. Eller som kan man som i det här fallet satsa på ett fullt fungerande hangarfartyg på fem meter med tillhörande modellplan.

I vanliga fall en stillsam hobby för ensamma kvällar. Men James på Youtube-kanalen ProjectAir har högre ambitioner än så när han nu kommer till skott med en idé som hade legat och grott länge. Ett modellbåts-bygge som kom att bli betydligt mer än ett enmansprojekt. Och som kom att engagera halva kompisgänget.

Kameraförsedda modellflygplan

Det som tar form i garaget är ett hangarfartyg på inte mindre än fem meter som som drivs med en elmotor och som ska kunna landa flygplan ute på fritt vatten. Bara en sådan sak. Men till detta kommer också höga ambitioner när det gäller själva flygplanen som är förseddas med kameror så att landningarna ska kunna betraktas ut en tänkt pilots perspektiv.

Här får vi följa hela projektet från ritning, via bygge och testkörning ända fram tills det är dags för skarpt läge. Att verkligen lyckas landa ett rediostyrt flygplan ombord.

Se videon!