Över Stilla havet – unge Garretts äventyr fortsätter

Del 2. Man kan förstås tågluffa. Eller så kan man som unge Garrett – kasta loss för en oceanöverfart helt på egen hand efter direkt studenten. Häng med när äventyret fortsätter!

19-aring-ensam-Stilla-havet
Unge Garrets ensamseglats fortsätter i friska vindar men också i snigeltakt genom tålamodsprövande stiltjebälten.

Ung, driven och äventyrslysten. Men också sansad, metodisk och handlingskraftig när så behövs. Så lärde vi känna Garrett i första avsnittet när han kastade loss från Hawaii med siktet inställt på Franska Polynesien. En tripp på 2 400 sjömil med land utom sikte i 25 hela äventyrliga dygn – minst.

Fler delar i denna serie:
Del 1. Nittonåringens ensamsegling över Stilla havet
Del 3. Land i sikte för nittonårige ensamseglaren

Men mest glädjer vi oss åt att hans reseskildring är något annat än det vi är vana vid. En långsegling utan ständiga blinkningar till sponsorer. Bara en videodagbok – rätt upp och ned – om förhållandena där ute till havs och om vad som rör sig i en 19-årings hjärna när storm, stiltje, vardagssysslor och tristess avlöser vartannat.

Kreativ problemlösning

Till detta kommer en och annan nyttig lektion som resultat av såväl simpla nybörjarmisstag som av rena tillfälligheter och händelser. Lektioner och erfarenheter som vässar förmågan att kunna att laga efter läge.

Unge Garrets ensamseglats fortsätter i friska vindar men också i snigeltakt genom tålamodsprövande stiltjebälten.

Vi hänger sålunda med när seglatsen fortsätter i friska vindar men också i snigeltakt genom tålamodsprövande stiltjebälten, eller doldrums som de också kallas.

Pallar en stormnatt

Båten som han selar är en amerikansk Nor’Sea 27, eller Norsea 27 som den också kallas. En liten men robust cruiser som designades av Lyle Hess och som har rykte om sig att vara särdeles sjöduglig. Inte minst när havet är på sitt allra mest upprörda humör.

Se videon!