Searacer: Vattenskoterns och motorcykelns kärleksbarn

Svårt att tro dina ögon? Då är du inte ensam. Searacer är utan tvekan en pryl som får de flesta på på Düsseldorfmässan att stanna upp, vrida på nacken och häpna.

Vad får man om man tar konceptet med en eldriven vattenskoter och förenar detta med en racerhoj? Få är nog de som kan ge svar på frågan men några som tror sig ha hittat en succéprodukt i denna korsning är det monegaskiska vattensportsföretaget Searider.

Under Boot Düsseldorf lanserade de vad som kom att bli en riktig blickfångare bland otaliga och ofta oskiljaktiga vattenleksaker. Men Searacer står onekligen ut i mängden.

Den eldrivna farkosten kommer i två olika varianter. Den så kallade Searacer som ställdes ut på mässan, närmast jämförbar med en sporthoj, och en Seacruiser vars utseende påminner om en klassisk Vespa. Modellen som hittills byggts, det vill säga den förstnämnda, är än så länge bara en protoyp men ska med sin motor på 33 kilowatt kunna nå strax över 40 knop. Batteripaketet håller då i uppemot 50 minuter beroende på acceleration, förarens vikt, och så vidare.

Allt som allt väger vattenhojen inte mer än 100 kilo!

Läs även:
Polisen vill stävja snöskoteråkning på sjön
Udda båtdesign – till havs med ”blixtlåset”

Det är emellertid inte en helt billig vattenleksak. Vill man glida runt med denna i sjö och vik får man hosta upp 320 000 kronor, och det är innan moms har lagts på.

Seacruiser är byggd för att ge föraren högre stabilitet och når således inte riktigt samma hastigheter. Här får man istället nöja sig med knappa 30 knop på full gas. Däremot går den att få i färgerna röd, krämvit eller ljusblå.

Modell nummer tre är i designfas

En sporthoj och en vespa, men någonting tycks saknas. En motocross såklart! Inga renderingar har ännu visats ännu. Däremot har det någorlunda väntade namnet på produkten redan annonserats – Seacross.

Flytetygen byggs på en fabrik i Grekland och väntas vara redo för öppen testning under våren. Då lovar vi på Hamnen att återkomma med videor och på sikt kanske även ett test!