SUP + elmotor + solceller = evighetsmaskin!

Rubriken far med osanning. Simon Sörensens egenhändigt byggda och sollcellsrivna SUP är förstås ingen evighetsmaskin per definition. Men nog för den tankarna åt det hållet. Se videon!

SUP-med-elmotor-solcell
Simon Sörensen går sin egen väg när det gäller att bygga allehanda farkoster.

Han har byggt allt från motordrivna snowracers till svävare. Flödet av kreativa idéer verkar aldrig ta slut. Den här gången är det en idé om en sollcellsdrivna SUP som ska bli verklighet på Youtube-kanalen RCLifeOn.

Tager vad han haver

Vi kastar oss in i storyn redan när denna utanför-boxen-tänkande man tager vad han haver – en punkterad SUP (Stand Up Paddle Board) och en gammal sparkcykel för de minsta – för att ge en bild av vad han lyckas skapa av till synes intet.

Simon Sörensen bygger allt från motordrivna snowracers till svävare och nu en flytande evighetsmaskin.

Nästa steg är mer komplicerat. Att skapa en drivlina som i sin tur är kopplade till solceller och som tillsammans ska få detta flytetyg att pinna på i upp till fem knop, helst mer. I vanlig ordning när det gäller Simon Sörensen så handlar det mycket om att 3D-printa fram delar som behövs och som han inte kan rota fram från gömmorna eller på sophögen.

Inspirerande projekt

Allt sammantaget är detta inte bara en uppvisning i kreativitet, nyfikenhet och drivkraft utan också en inspirerande lektion i vad man kan göra med lite grundläggande kunskap i el-lära.

Se videon!

Mer från RCLifeOn:
Kreativt hemmabygge – modellbåt med 10 stycken drönarmotorer