Världens genom tiderna mest extrema kappsegling är igång

Världens mest extrema kappsegling. Det är stora ord men då det gälleren ensamkappsegling non-stop runt jorden med världens mest extrema foilande trimaraner på 100 fot som är goda för 50 knop påstår det.

Start-Ultim-solo
Arkea Ultim Challenge är ett solo-race runt jorden med sex av världens mest extrema trimaraner.

Det är en uppgörelse mellan sex av världens mest extrema trimaraner och som tar havskappsegling som sport upö till, helt nya nivåer. När så starten gick i söndags så var det känslofyllda avsked och sex sammanbitna enmansbesättningar som lämnade kajen i Brest. Alla inställda på att vara tillbaks på samma plats så snabbt som möjligt efter att ha fullbordat ett varv runt jorden.

Se också:
Nytt solorace – non stop runt jorden i foilande 100-fotare

Med Arkea Ultim Challenge, som racet heter, är det också upplagt för rekordslakt av alla möjliga slag. Men mycket tyder också på att man en gång för alla kommer att bevisa att havskappsegling med full besättning inte nödvändigtvis måste gå snabbare solorace.

Uppgörelsen runt jorden med sex av planetens mest extrema flytetyg är igång. Se videon!

Från havet rapporteras det om en liten, för att inte säga obetydlig, ledning för Charles Caudrelier. Efter 17 seglade timmar seglade timmar skilde det bara 17 sjömil mellan den ledande båten och Anthony Marchand på femte plats.

Här är livesändningen från starten i repris.

Arkea Ultim Challenges hemsida görs täta uppdateringar av händelserna på havet.

Här kan du följa racet i realtid!